Skocz do zawartości
Micias

Potrzebny mi bios do GCE-8320B 32x w wersji 1.01

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuje biosu w wersji 1.01 do nagrywarki LG GCE-8320B 32x10x40.

Posiadam nagrywarke Lg 32x10x40 LG GCE-8320B z orfinalnym biosme w wersji 1.01 ponagrywałem troche płytek i sie zawiodłem bo nagrywała mi pełną 700 w okolo 4.15 min . Potem wymieniłem bios na 1.04 ale to też nic nie dało. Ostatnio skuszony waszymi pomysłami żeby sflaszować bios tym z nagrywarki LG GCE-8400B postanowiłem tak zrobić. Bios sflaszował sie wporządku , nero widzi ja jako 40x, patrze jeszcze do wlasciwosci systemu i wlanczam DMA ale po restarcie DMA sie nie wlaczylo , probowalem kilka razy i nic, powiedzialem trudno nie bede mial DMA ale za to mam z nagrywarki 32x nagrywarke 40x , ale po nagraniu kilku plytek stwierdzilem ze to naprawde lipa, nagrywarka nagrywa mi owszem 40x ale pelna 700 mb przez okolo 4.30 min, czyli jeszcze dluzej niz przy orginalnym firmwerze 1.01 , nie wiem czym to jest spowodowane, i o to moje pytania:

1. Co daje wlaczenie DMA w nagrywarkach ?

2. Co moze byc przyczyna ze nie moge wlaczyc DMA na mojej wypalarce ?

3. Dlaczego moja nagrywarka nagrywa tak dlugo plyty, slyszalem ze 32x powinna nagrywac gdzies tak okolo 3 min 650 mb ?

4. Czy ma ktos z was moze bioskik do lg GCE-8320B w wersji 1.01 bo chcialbym po tych wszystkich problemach powrocic do orginalnej wersji biosa ?

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i byc moze ten biosik , dzieki ))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie da sie wlaczyc DMA bo ma interfejs PIO-4 i niestety z tym biosem to bedzie ciezko :( Moze zapodali do jakies plytki z nagrywarka. Czesto jest tak, ze jak kupuje cosik w box-ie to nawet nie patrze co na plytkach jest a jak juz sprawdze to sie dziwie jakie fajne rzeczy. A co do dlugosci nagrywania to nigdy sie nie moglem w tym polapac. Niby x24 powinno nagrywac 24x150 kilo/s czyli 3600kB/s wiec plytke 700MB powinna nagrac w 3.2 minuty a moja Plextorkax24 nagrywa ja w 5 minut.

Twoja i tak niezle zasuwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie da sie wlaczyc DMA bo ma interfejs PIO-4 i niestety z tym biosem to bedzie ciezko :( Moze zapodali do jakies plytki z nagrywarka. Czesto jest tak, ze jak kupuje cosik w box-ie to nawet nie patrze co na plytkach jest a jak juz sprawdze to sie dziwie jakie fajne rzeczy. A co do dlugosci nagrywania to nigdy sie nie moglem w tym polapac. Niby x24 powinno nagrywac 24x150 kilo/s czyli 3600kB/s wiec plytke 700MB powinna nagrac w 3.2 minuty a moja Plextorkax24 nagrywa ja w 5 minut.

Twoja i tak niezle zasuwa :)

Ja na swoim teacu x8 sprawdzałem i duży wpływ na prędkość nagrania płytki miało to ile jest plików do nagrania.Np.film (1 plik=700MB)zostanie nagrany dużo szybciej niż 1000 plików o tej samej wielkości.Nie wiem czemu tak jest,ale jak kiedyś kumplowi wrzuciłem 26000 plików na płytkę to musiałem chyba z 25 minut czekać zamiast normalnych ok.10 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...