mruz Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam, mam pytanie odnośnie świtch'y. Za co odpowiada bufor switcha? można dostać różne: 128kb, 768kb, 2mb. Proszę o wyjaśnienie co to za parametr i czym się kierować wybierając switch Pozdro B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 a ilo portowy switch i gdzie chcesz go użyć ? Odpowiada w zależności od ustawionego trybu pracy za buforowanie ramki (store and forward) , lub jej części (fragment free). Obecnie większość korzysta z store and forward, jednak przy zastosowaniach domowych czy w małej firmie wielkość buforu nie ma żadnego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 16 portów, dom lub mała firma ;] a przepustowość jaka byłaby odpowiednia do takiej sieci przy użytkowaniu 16 portów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie ma raczej znaczenia przy takim switchu i w domu. Z doświadczenia wiem że średnie obciążenie takiej sieci rzadko kiedy osiąga 5 mbit, czasami przesył większego pliku z jednego kompa na drugi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mruz Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 więc zwykły tp-link mi wystarczy... :D zastanawialem się nad kupnem jakiegoś d-linka ale jeśli i tak go nie wykożystam to po co :) a z kolei tp-likn ma małe gabaryty. Thx za odp :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...