Gość dandus Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Posiadam od miesiąca samsunga U600 ogólnie fajny telefonik jestem zadowolony kupiłem nowego ale bateria masakra . Trzyma około 16h i wcale aż tak dużo nie używam. Musze ładować go co noc i już mam dosyć. Standardowa bateria ma 800 mAh i jest li-ion na allegro znalazłem 1200 mAh ale polimerową i z tym pytanie czy opłaca się brać ? Czy bedzie lepsza od jonówki? Czy nie uszkodzę telefonu?Aktualna bateria była na początku formatowana !!! http://allegro.pl/item303169482_aku_do_sgh..._1200_mah_.html Edytowane 29 Stycznia 2008 przez dandus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja bym dołożył do oryginalnej. Polimerowa jest o tyle dobra, że możesz ładować kiedy chcesz i jak długo chcesz nie martwiąc się, że bateria ci zdechnie ;) Ogólnie nie jestem przekonany do baterii forevera i innego shitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) imho to nie wina baterii, tylko telefonu/softu. Nie możliwe żeby wytrzymywała Ci 16h tak po prostu. Mam tą samą baterie w l760 i ostatnio ładowałem ją raz na tydzień (kilka smsów + 1 min rozmów + parę rundek w wormsy dziennie), a przy częstszym użytkowaniu ładuje ją co 4-5 dni, więc wątpię, żeby U600 'wyciągał' tak baterie sam z siebie, o bateriach masz gdzieś w tym temacie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=192973 imho. te 1200mAh to pic na wodę, ciekawe jak upchnęli 1,5 pojemności na tej samej powierzchni Edytowane 29 Stycznia 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Po pierwsze bateri takich jak np w U600 nie trzeba formowć. .... a co do 16 godzin to malo , mam tyle że U700 i trzyma bez problemu 4-5 dni , w ciągu tych 5 dni odbywam codziennie kilka rozmów ok 1 min walnę kilka fotek i odbieram maile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 to co mi radzicie kupić nową baterie czy próbowac wgrać inny soft a jak soft to skąd i jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 to co mi radzicie kupić nową baterie czy próbowac wgrać inny soft a jak soft to skąd i jak??jeśli masz gwarancję to daj go do serwisu, naprawią Ci go za darmo, możesz tez tu poszukać http://samsung-mobile.pl/index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...