Skocz do zawartości
boxer

Eist W Biosie Był I Zniknął

Rekomendowane odpowiedzi

Cze mam nietypowy problem nie wiem czy tak ma być czy nie ale spytam na wszelki wypadek. Zawsze miałem wyłączone C1E i Intel Speed Step ale ostatnio chciałem sobie przyoszczędzić na rachunku za prąd :wink: i postanowiłem to włączyć. Wiem że miałem to w Biosie taką opcję EIST, niewiem co jest bo teraz jej nie ma jest tylko C1E i zmniejsza się tylko mnożnik do 6 a napięcie nie spada.

Czy ta funkcja Eist jest dostepna tylko na niepodkręconym procu i vcore????. Wiem że na początku działała, ale procek miałem na def. może przez 10 minut. Teraz jest na 400x8 i nie ma Eista w Biosie nie zmniejsza v spod Windy tylko mnożnik sam na 400x6.

Nie wiem czy tak ma być :? może ktoś rozwiać moje wątpliwości. I jak to włączyć tylko przez zmniejszenie vcore czy fsb też???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz wiem OCB

EIST sie pojawia w Biosie tylko na maks mnożniku 9. A działa tylko jak wszystko jest na default w ustawieniach OC. To Gigabyte dało ciała z tym :mur: . Na Asusie tez na maks mnozniku jest EIST ale nie chce mi się sprawdzać czy i kiedy działa bo E4500 ma 11x mnoznik to juz odpada zupełnie tak niskie fsb :angry:

Ogólnie to mam w [gluteus maximus] niech sie smaży. Szkoda mi tylko rachunku za prąd :wink:

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi