boxer Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Cze mam nietypowy problem nie wiem czy tak ma być czy nie ale spytam na wszelki wypadek. Zawsze miałem wyłączone C1E i Intel Speed Step ale ostatnio chciałem sobie przyoszczędzić na rachunku za prąd :wink: i postanowiłem to włączyć. Wiem że miałem to w Biosie taką opcję EIST, niewiem co jest bo teraz jej nie ma jest tylko C1E i zmniejsza się tylko mnożnik do 6 a napięcie nie spada. Czy ta funkcja Eist jest dostepna tylko na niepodkręconym procu i vcore????. Wiem że na początku działała, ale procek miałem na def. może przez 10 minut. Teraz jest na 400x8 i nie ma Eista w Biosie nie zmniejsza v spod Windy tylko mnożnik sam na 400x6. Nie wiem czy tak ma być :? może ktoś rozwiać moje wątpliwości. I jak to włączyć tylko przez zmniejszenie vcore czy fsb też??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 No to ustaw na chwilę zegary stock i zobacz czy masz te opcję. C1E i speed step powinien być też na kręconym CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 no ja mam podobnie, tzn. na default napiecie i mnoznik spadaja, natomiast na podkreconym procku tylko mnoznik spada, napiecie na procku jest stale... moze Ty masz podobnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) To juz wiem OCB EIST sie pojawia w Biosie tylko na maks mnożniku 9. A działa tylko jak wszystko jest na default w ustawieniach OC. To Gigabyte dało ciała z tym :mur: . Na Asusie tez na maks mnozniku jest EIST ale nie chce mi się sprawdzać czy i kiedy działa bo E4500 ma 11x mnoznik to juz odpada zupełnie tak niskie fsb :angry: Ogólnie to mam w [gluteus maximus] niech sie smaży. Szkoda mi tylko rachunku za prąd :wink: Edytowane 29 Stycznia 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...