Skocz do zawartości
forest kila zbila

Office Pc Superpi Competyszyn ? :) Slowest Pi-able Pc

Rekomendowane odpowiedzi

No to przedstawiam rodzynek.

VIA C3 800Mhz @840...

Specyfikacja sprzetu:

Mobo: Asus P3B-F (BX440)

Ram 192Mb (3x64M 3-3-3-? )

Dysk : Quantum 3GB SCSI-fast

Kontroler SCSI : AHA2940/U Fast scsi

Grafa: Rage XL 4MB

Sys operacyjny : Win NT 2000 prof.

Airbench:

Dołączona grafika

Sppi nie chodzi bo wywala mi bład : Not conver.... in SQR05....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien ???

Dołączona grafika

Pentak 120 na 133 ( fsb 66Mhz ) płyta intela na FX. 32 mb EDO grafa ATI 1Mb 1.2 Gb dysk... Firmy Optimus co ciekawe komp 12 letni juz na standarcie ATX z Seasonic 200W.

Dołączona grafika

Gdzies w domu mam P 100 podkrece do 120 i jazda ...

Sorki ze jest tylko zdjecie pulpitu ale ten win98 nie ma wgranego painta :P... zreszta to nie moj komputer...

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien ???

Dołączona grafika

Pentak 120 na 133 ( fsb 66Mhz ) płyta intela na FX. 32 mb EDO grafa ATI 1Mb 1.2 Gb dysk... Firmy Optimus co ciekawe komp 12 letni juz na standarcie ATX z Seasonic 200W.

To cos go nienaturalnie zmula bo te 34 min. osiagnalem na P75 z 8 MB pod Win NT3.51, badz co badz o polowe slabszym kompie niz Twoj :roll:. Edytowane przez spavatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci że starzy wyjadacze już nie wrócą ( do dzis dnia mam tego procka VIA C3 :E  jakiś pentium 200Mhz bez MMX też jest ) ale weź dziś reszte gratów dorwij... 

Chyba ze robimy maksymalny uderclocking tego co mamy... 

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

ja mam też duzo roznych cepków w piwnicy, ale jak juz bylo wspomniane ciezko graty do tego ogarnac a poza tym nie ma tyle czasu co kiedys :/

telefony to nie glupi pomysl :D

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nawet nie mam co startować w kategorii PC - najsłabszy to jest u mnie mój E5200 , do tego 2 lapki - jeden z jakimś turionem a drugi z niskonapięciowym I3 mający 2-3 lata .

Telefony to nie głupi pomysł , gorzej z softem - SPI na Androidzie czy WM/IOS raczej nie ruszy , pozostaje jakiś benchmark dedykowany np. Antutu .

U mnie by się znalazł jakiś telefon z CPU 1C z zegarem poniżej 1 Ghz na Anroidzie 2.x ( a nawet dwa - pamiętam że miałem jakiegoś Galaxy z zegarem 833 mhz czy coś koło tego ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super PI na Androida - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rhmsoft.pi

LG Optimus One P500

(single core ARMv6 Qualcomm MSM7227 600MHz @ 787MHz, 512MB RAM, LCD 3,2" 320x480, Oxygen ROM 3.0 bazujący na Androidzie 4.0.4, CPU governor smartassv2):

screenshot_2017-04-23opli8.png

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dnia 23.04.2017 o 22:46, YogiCK napisał:

Na Mi Max 3 (Snapdragon 636) liczenie 4M zajmuje 38sec a na Ryzen 1600X 1 minutę. Co prawda jest to 8 fizycznych rdzeni vs 6/12 ale mobilne procki powinny wypadać słabiej w tym teście. Czy się mylę? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teorii Snap powinien dłużej liczyć próbkę 4M ( i każdą inną także ) - ma 8 rdzeni ale 2x niżej taktowane , do tego R5 ma sporo wyższe TDP co też ma znaczenie .

W praktyce nie wiadomo jak soft reaguje na procek czy na OS , może też wersja napisana na ARM jest jakaś szczególna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...