BassMan-SND Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 jaki zasilacz zastosowac do peltka 226 wat (Imax=25A przy u=15V), najlepiej jak napieciebylo by regulowane w zakresie 9-15 volt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 ja bym ci proponowa jakis 300w - maja chyba ok 30A i puscic ogniwko na 12V (po co ci regulacja napiecia???) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BassMan-SND Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 po to zeby doswiadczalnie dobrac najlepsza sprawnosc peltiera (nie jest wcale przy max napieciu pracy modulu), poza tym jak bede mial Idle to peltek nie musi pracowac na maksa i temp na procku nie musz miec wtedy (-10), a czesto sie tak zdarza jak kompa na noc zostawiam wlaczonego zeby zassysac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 skromne pytanko po co ci taki plet - znaczy takiej mocy przecie to pradożerne coś będzie tak trudno chłodzić ze nie ma sensu go używać do tych zastosowań po za tym z tego co wiem to najgoretsze procki wydzielają ok 90 W ciepła a przy podkreceniu góra o 50 % więcej a do niego użyłbym jeden z LM cośtam to sa gotowe układy do regulacji napiecia ale będziesz miał jeden problem takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o na 25 A będzie cię sporo kosztowało, oczywiscie jak takowe znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 http://store.yahoo.com/sidewindercomputers...mam32inpsu.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 http://store.yahoo.com/sidewindercomputers...echmcx4621.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 skromne pytanko po co ci taki plet - znaczy takiej mocy przecie to pradożerne coś będzie tak trudno chłodzić ze nie ma sensu go używać do tych zastosowań po za tym z tego co wiem to najgoretsze procki wydzielają ok 90 W ciepła a przy podkreceniu góra o 50 % więcej No iwłaśnie po to taki pelt. najlepszie by pelt mógł odebrać o ok. 50 % lub jeszcze więcej ciepłą niż wydziela procek. Wówczas możliwe będzie osiągnięcie odpowiednio niskich temp. na procku. A do takiego pelta winna wystarczyć porządna zasiłka 300 W (na 12V). Lub można się bawić w cosik podobnego jak m Lisek to swoich peltów (ale chyba znowu niedawno któryś z dymem prze jego brata poszedł - Lisek "palący pelty" świetnie by brzmiało :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...