Kirk42 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! Na dniach otrzymam wyżej wymienionego Abita i E4500. Mysle zeby troche to podkrecic, a zalezy mi rowniez na ciszy, czy bedzie to dobry wybor czy lepiej rozgladac sie za czyms innym? Dodam, że posiadam obudowe Cooler Master RC-331-KKN1-GP Elite, ktora jest bardzo przewiewna (przód wykonany jest ze stalowej siatki) a obudowa posiada z tyłu wentylator wciagający powietrze do obudowy). Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Jest wiele różnych opcji - rynek chłodzeń się rozwinął na tyle, że można przebierać. Podaj kwotę, którą możesz/chcesz przeznaczyć na całość. Jeśli ma być naprawdę cicho to sugerowałbym zakupienie dwóch wentylatorów o prędkości obrotowej 800rpm i zamontowanie ich w obudowie. Ten wentylator z obudowy zaś albo zdemontować albo zamontować na wysokości karty graficznej na bocznym panelu. Ninja oczywiście sobie poradzi, ale myślę, że można dobrać coś lepszego :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Cena to okolo 150zł, cos w cenie ninja, najlepiej zeby bylo to sprzedawane na siriusie. Zalezy mi na ciszy i w miare dobrych temperaturach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 No to wybrałbym pewnie albo tańszego Tacensa Gelus Pro albo Scythe Mugen. W Siriusie oba są. Ten pierwszy jest mniej wydajny, ale ma kontroler obrotów i potrafi być naprawdę cichutki. Ten drugi jest całkiem wydajny, ale jest wielki, nie ma własnej kontroli obrotów, więc cała nadzieja w płycie głównej. Nota bene, nie wiem czy Twój Palit i Chieftec pozwolą Ci wyciszyć komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Nota bene, nie wiem czy Twój Palit i Chieftec pozwolą Ci wyciszyć komputer. Chieftec jest cichutki, ale palit nie, za niego tez sie zabiore, ale najpierw mysle o procesorze A co do tego tacensa to jezeli cos ma miec regulator obrotow to wolalbym zeby byl on na kieszen 3,5' Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Kirk42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 tylny wentylator nie służy do wciągania powietrza DO obudowy ninja da radę a jak się postarasz kupisz ją z fanderem za 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 ninja da radę a jak się postarasz kupisz ją z fanderem za 150złA o jakim modelu fandera dokładnie mówisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...