meilbox Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Jak w temacie jakie chlodzonko (wydajnie i w miare ciche ;p ) do przyslowiowej stowki ;p ac freezer 7 pro jednak chyba troszke slabawy jest... no chyba ze ktos mnie przekona to wtedy post pojdzie do kasacji ;p Edytowane 30 Stycznia 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Najpierw wydajnosc f. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2885856 A do stowki Tacens Gelus ~100PLN, Katana 2 ~<100PLN, Pentagram HP-100... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Sam miałem taki dylemat i kupiłem... używkę ;) Rozglądaj się między Thermaltake BigTyphoon, Tacens Gelus Extreme, Scythe Ninja, wszystkie chodzą na aukcjach w okolicach 80-100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zobacz sobie na test coolerów:Test .Ja chyba się na Tacensa Gelusa Pro zdecyduje,całkiem ładnie wypadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Warto, tak jak rzecze Black_war rozejrzeć się albo za używanymi coolerami albo za Tacensem Gelus Pro, jeśli Freezer itp. jest dla Ciebie zbyt słaby. Dość ciekawym coolerem, wydajniejszym od Freezera itp. jest Zigmatek HDT S963. Jego zaletą jest podłączenie przez PWM, co jest rzadkością nadal niestety. Gelus Pro ma za to kontroler obrotów na śledziu. Ewentualnie, jest jeszcze większa wersja tego Xigmateka, która jest już w czołówce wydajnościowej (wg dotychczasowych testów) - HDT-S1283. Xigmatek nie robi jednak chłodzeń niesłyszalnych na minimalnych obrotach. Musisz zatem odpowiednio w BIOSie poustawiać wartości, jeśli nie chcesz by zrobił się nieznośny zbyt szybko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) jeszcze taki maly offtopic.... odnosnie coretemp... wersja 0.961 teoretycznie nowsza wiec pokazuje dobre tempy czy te z 0.96 sa wlasciwe juz sie na tym forum pogubilem ;-/ pewnie wybiore Tacensem Gelus Pro albo wersje extreme ;p zalezy jak sie licytacja na allegro ulozy @labovsky ciekawa propozycja znalazlem jeszcze Akasa HeatPipe AK-965 ?? Edytowane 30 Stycznia 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 @labovsky ciekawa propozycja znalazlem jeszcze Akasa HeatPipe AK-965 ??Wydajnośc porównywalna z Freezerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ta akasa to zadna rewelka edit heh Labovsky mnie uprzedzil [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) a moze Asus V-60 duzo pochlebnych opini ?? niestey ktos dzisiaj zwinal mi na allegro sprzed nosa Tacens Gelus Pro :P/ byl za 70 zlociszy ;] Edytowane 30 Stycznia 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 hehe ja go wzialem ; ) Ja mam hp-100 i spokojnie sobie daje rade z 2160@3ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja mam na sprzedaż Pentagrama HP-120AlCu za 60zł. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 mozna juz topic usunac :P okazyjnie na allegro dorwalem Tacens Gelus Extreem za 62 zl ;p lol jeden z wiekszych fartow na allegro ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...