mefisto21 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Siemka Mam fsb cpu ustawione na 333 i pamieć na 333MHz a cpu-z pokazuje mi 233MHz DDR a wcześniej jak sprawdzałem programami to DDR chodziło na 333MHz z podkreceniem procka było wiecej i nawet od paru tygodni zauwarzyłem problemy z komputerem takie jak wolno wyrzucają sie programy startowe ,gry wolno sie wczytują a gdy załaczę winampa w tle i gram to jest jescze gorzej z płynnością w grach nie moge z netu ściągać i grac jednoczesnie bo jest o wiele gorzej.Rozpakowywanie rzeczy wolno idzie aż system spowalnia Co bym nie wrzucił na dysk to są pliki strasznie pofragmentowane,kiedys po paru tygoniach czy nawet wiecej miałem bardzo dysk pofragmentowany Czy to może być wina pamięci DDR czy płyty głównej? Są jakieś programy by sprawdzić co jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorex Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zacznij od tego, ze przywracasz ustawienia fabryczne proca, ramu. Resetnij bios. Sprawdz temperatury, wyczysc komputer z kurzu. Potestuj jakis czas, aby miec pewnosc czy nie uszkodziles sprzetu. Dopiero potem sprawdz, czy mozesz podniesc szyne pamieci. Jak bedzie stalinby bierz sie za timeingi. W opisie widze, ze masz go przetaktowanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 przywrócilem ustawienia fabryczne procesora,resetowałem bios i nawet nowszy wgrywałem,kurzu nigdzie nie ma :]a szyną fsb sie bawilem za pomocą zworek na pł.głównej.Ustawialem procesor na 333fsb i pamięc na auto w biosie i na 333MHz i nic to nie dało programy mi pokazują ddr 233MHz a mój bios jest ubogi i jest tylko jedna opcja od pamięci i moge ustawic pamieć tak 2.0,2.5,3.0 ale przestawiałem i nic to nie daje A procesor mam przetaktowany od roku i nic sie nie działo i temp.Cpu to 41 a w stresie 45 temp.Pł głownej tak gdzies do 30 C . To może zrobić coś jescze ?albo podaj po koleji co można w takim wypadku zrobić ? Czy już nie da rady z tym nic zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...