Liquid_Cooling Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Dobre są te RaMy? Napisz jakąś teksto-relację dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/Pami...pelny,id,47245/Ja miałęm inna wersje w testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Na bank ppójda te droższe moim zdaniem to te tansze tylko fbrycznie podkrecone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 W PCP najtańsza wersja po 190, najdroższa z CL3 po 240. Ciekawe jak sie mają do tych 1066 co są na D9. Ja w końcu kupiłem Special Opsy za 160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Te na D9 są znacznie lepsze. Test na egieldzie już wisi :idea: Edytowane 7 Lutego 2008 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Koledzy powiedzcie mi czy jakoś sie róznia te Reaper CL3 CL4 i CL5 ? Czy poprostu maja tylko inne domyślne ustawienia spd dla 800, 900 i 1066. Zastanawiam się nad kupnem tych CL 4, na komputroniku stoją w tej chwili 202 zł, czyli cena dobra patrząc np. na Allegro 182 zł plus wysyłka. Teraz kolejne pytanie czy te 3 wersje różnią się podatnością na OC.... nie che wyciskać z nich po 1200 mhz.... chodzi mi o to by stabilnie chodziły na te 1000 przy CL 4 i 1T.... da radę z nich to wycisnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Przy 1T będzie cieżko chyba że im zaaplikujesz adekawatne napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Przy 1T będzie cieżko chyba że im zaaplikujesz adekawatne napięcie.Szkoda, że pomimo tylu już tłumaczeń ludzie wciąż myślą, że Command Rate zależy od pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Szkoda, że pomimo tylu już tłumaczeń ludzie wciąż myślą, że Command Rate zależy od pamięci.Jakoś nie napodkałem na te tłumaczenia więc proszę o rozszerzenie toku. Śmiem twierdzić, że jak nie zależy to od pamięci to chyba zależy od kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Dokładnie. Jest to sygnał mający na celu opóźnienie, albo przyspieszenie wybierania chipu. Zależy wyłącznie od zdolności kontrolera (vel głośna sprawa z kiepskimi kontrolerami AMD, gdzie przy 4x512 trzeba przełączać się w 2T) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 W sumie spodziewalem sie troche wiecej po tych pamieciach. Max V jakie u mnie przyjmuja to 2,3V. OC 4-4-4-12 900MHz i 5-5-5-15 1000Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Zakupiłeś wersję CL4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krysti@n Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Tak. W apollo za 190zl(2x1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 To jakie byście mi polecili, żeby poszly przy CL 4 na te 1000 mHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...