Kosher Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Stalo sie to komus. Mi padl Abit BE6 II v. 1.2 ale ostatnio slyszalem o kilku Abitach na BX-ie, ktorym sie to przytrafilo. Zastanawiam sie czy chodzi o wiek plyty, (podobny okres produkcji tych plyt) czy o to ze to Abit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Stalo sie to komus. Mi padl Abit BE6 II v. 1.2 ale ostatnio slyszalem o kilku Abitach na BX-ie, ktorym sie to przytrafilo. Zastanawiam sie czy chodzi o wiek plyty, (podobny okres produkcji tych plyt) czy o to ze to Abit. Abit - to wszystko wyjaśnia. A mówili, że ASUS gorszy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Mojemu braciakowi wywaliły elektrolity na Abit BF-6 (okrojona BE-6, bez HPT-3XX). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekB Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Stalo sie to komus. Mi padl Abit BE6 II v. 1.2 ale ostatnio slyszalem o kilku Abitach na BX-ie, ktorym sie to przytrafilo. Zastanawiam sie czy chodzi o wiek plyty, (podobny okres produkcji tych plyt) czy o to ze to Abit.Sprawa jest prosta. Abit musiał zakupić partię kondensatorów z ukrytą wadą materiałową. Ich wada wychodzi po pewnym czasie użytkowania. Zauważ, że dzieje się to tylko na płytach BE6 i innych produkowanych w tym samym czasie. Sam kupiłem około 10 płyt BE6 i po mniej więcej roku wszystkie (!) padły z tego samego powodu - wybrzuszone kondensatory elektrolityczne. Po wymianie tychże płyty pracują ok. Serwisy nie robią żadnych problemów z wymianą, wystarczy hasło "kondensatory" :) . Jestem przekonany, że jest tak jak piszę, gdyż sam pracowałem jako technolog przy produkcji kondensatorów elektrolitycznych i wiem że taka ich wada jest trudna do wykrycia natychmiast. Pech chciał, że padło niestety na Abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Kondensatory - norma sam już 2 wymieniłem, i widze że gotuje się już wymiana trzeciego - taki los psi.... a wszystkich naraz to mi się wymieniać nie chciało - ale tym razem chyba się tak skończy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 u mnie serwis naprawil bx133 poza kondesatorkami cos grzebali w ukladzie kolo naklejki z numerem seryjnym plyty ---------------------------------------------------------------------------- ECS P6S5A (hehe juz zdycha :))) padlo zasilania wiatraka z plyty przy procku) C1.1T 256SDR 2x40GB live5.1 itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Stalo sie to komus. Mi padl Abit BE6 II v. 1.2 ale ostatnio slyszalem o kilku Abitach na BX-ie, ktorym sie to przytrafilo. Zastanawiam sie czy chodzi o wiek plyty, (podobny okres produkcji tych plyt) czy o to ze to Abit. Kumplowi to samo padlo. W dokladnie tej samej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...