rufusn Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Posiadam w laptopie kartę graficzną Ati Radeon Xpress 1100. Sterowniki są niby nowe (teoretycznie, gdyż te, pobrane ze strony ASUS-a, czy też ATI nie działały, musiałem ściągać z innych źródeł). Gdy próbuję grać w GTA3, czy Vice City obraz jest brzydki i nie mogę zmienić rozdzielczości (każda próba kończy się zawieszeniem aplikacji, bądź jej wyłączeniem). Grając na przykład w "Polanie II" obraz mam ustawiony na największych detalach, a gra śmiga, że aż miło. Co może być tego przyczyną? Co mam zrobić? Dodam, że mam Windowsa XP. P.S. Miałem dylemat, czy dać ten temat tutaj, czy w "KARTY GRAFICZNE", lecz wybrałem ten dział. Mam nadzieję, że to był dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 na bank pobrałeś jakies trefne sterowniki nie rozumiem, jak ze strony AMD/Asusa mogą nie działać pobierz sobie w takim razie te: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...p;swEnvOID=1093 mamy podobne uklady więc śmiało powinne pasować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufusn Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Znów pojawia się komunikat: "Program instalacyjny nie znalazł sterownika zgodnego z posiadanym sprzętem lub systemem operacyjnym. Program instalacyjny zostanie teraz zakończony." Cóż robić? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniur Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Użyć tego :D : http://www.driverheaven.net/modtool/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufusn Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Sterowniki pobrane, zainstalowane, ale nie pomogły. W dalszym ciągu nie mogę grać w GTA3 w rozdzielczości wyższej niż "640 x 480 x 16", bo aplikacja zamyka się. Podobnie z wieloma częściami NFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 a może podasz model laptopa - jesteś pewny, że nie pomyliłeś kart graficznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufusn Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) ASUS F5Rseries. Na pewno ATI Radeon Xpress 1100. Na laptopie są 2 naklejki o tym świadczące, dodatkowo sam Windows XP wykrywa kartę pod nazwą, jaką wcześniej podałem. Nawet BIOS chciałem zaktualizować, ale okazało się, że mam najnowszą wersję. EDIT: Problem rozwiązany. Okazało się, że wystarczyło uruchomić gry w zgodności z innym systemem. Edytowane 2 Lutego 2008 przez rufusn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...