rozpruwacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 ten nowy sis 655 , intel845pe mieszczą się do granicy 600zł .Niestety granite bay nie - mówi się trudno , trzeba wybrać w tych 2 pierwszych - POMOŻECIE . (Do tego mam 2X256ddr 333 , i radeon 9500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Mam płytkę na SiS 655 (Gigabyte SINXP1394), choć jej cena przekracza 600 zeta. Płytka ma wypasione wyposażenie, chodzi nie źle. Udało mi się podkręcić mojego PIV 2.4 GHz na 2.97 (FSB 165) przy standardowych ustawieniach i standardowym boxowym wentylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jk! Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja razem z bratem kupiliśmy sobie teraz płyty na sis655 i nie mamy do nich zastzrezen jak na razie, procki sie na nich niezle kreca jak widac po opisie :) a o intelu845 to nawet nie mysl szkoda kasynie ma ani agpx8 ani pamieci w dual chanel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jk! Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja razem z bratem kupiliśmy sobie teraz płyty na sis655 i nie mamy do nich zastzrezen jak na razie, procki sie na nich niezle kreca jak widac po opisie :) a o intelu845 to nawet nie mysl szkoda kasynie ma ani agpx8 ani pamieci w dual chanel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 z tych 2 to sylko SIS-655, w wakacje przymierzam się do P4g8x(ale będzie się kręciło) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 właśnie znalazłem ciekawą płytę MSI 655 MAX ( sis655,dual ddr400, AGPx8, ATA133, lan, 5.1 w PCPROJEKT za 600zł. Co o tym myślicie ? Czy ktoś coś wie na ten temat ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 MSI to dobra firma, wejdź w google w wpisz "MSI 655 MAX review" znajdziesz wiele recenzji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 z tych dwoch chipsetow na pewno sis msi swietna plytka, super wydajna, pewnie konkurencyjna cenowo, ale nie ma tylu opcji do krecenia co np asus. Jak znasz angielski to polecam serwisy anandtech.com i tomshardware.com obie przetestowaly po kilka sis655. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja razem z bratem kupiliśmy sobie teraz płyty na sis655 i nie mamy do nich zastzrezen jak na razie, procki sie na nich niezle kreca jak widac po opisie :) a o intelu845 to nawet nie mysl szkoda kasynie ma ani agpx8 ani pamieci w dual chanelSłyszałem, że miałeś problem z jedną płytą - wszystko jest już OK? Osobiście preferowałbym płyty na Granite Bay, synchroniczne taktowanie pamięci u Intela jest bez wątpienia wydajniejsze niż u SISa, szczególnie przy overclockingu. Chyba Lancer niedawno o tym pisał... (DDR333@SIS == DDR266@GNB) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Bierz jakas plyte na SISie 655. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Nie z żadnym bratem, tylko z kumplem... i to moja była rąbnięta... po obsadzeniu wszystkiego nic jej nie ruszało, oddałem spowrotem do sklepu, poczekałem następny tydzień i jest wszystko ok. Chodzi tak jak widać u M@jka - na 175 co daje proca 3.15.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja bym jednak postawil na intela... ale w sumie jak bys wybral sisa bys mial wiecej funkcji zalezy czy cie to interesuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Sis 655 bardzo ladna plytka no i przyszlosciowa. Z tych 2 bral bym sisa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 :arrow: Gigabyte SQ800 Ultra (SiS 655). naprawde ciekawa plyta, wiele osob (np. ObiwaN) ja sobie chwali. poki co, zbieram kase i tez sobie ja kupuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a co wy na to: http://www17.tomshardware.com/mainboard/20.../sis655-21.html Mój pryjaciel - człowiek znający się na rzeczy, i siedzący głęboko po uszy w temacie zdecydowanie odrzuca tego sisa na rzecz 845pe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 845pe? co z tego ze mercedes jak stary, bez dual ddr nie ma szans. popatrz sobie anandtech (zdaje sie ze juz raz o tym mowilem) ma porownania plyt na roznych chipsetach zaczynaja sie tutaj i jest jeszcze pare stron http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1786&p=8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 starszy mercedes , a nowy daewoo ? no tak to dual, a co po za tym, stabilność? wydajność? OC ? ile recenzji tyle opini. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Jak ci sie nie spieszy to zaczekaj na chipsety Intela, Canterwood i Springdale. Moze beda oferowane za jakas rozsadna cene. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Hello Wiadomo ze punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia, i kazy chwali to co ma ..... itp , itd. Obiektywnie rzecz ujmujac jezeli o mnie chodzi to plytki na Sisie poczawszy od SISa 648 ( bo od tej zaczynalem) milo mnie zaskoczyly pod wzgledem stabilnosci, wydajnosci i o/c no i ofc ceny. Mialem kiedys plyte na intelu 845e, lecz od czasu kiedy zaczely mi sie problemy z sdi (nie do przeskoczenia na tejze plycie) to podjelem (a to juz inna bajka) sluszna decyzje odnosnie zmiany plyty, ktorej dzis nie zaluje. Na tym forum duzo ludzi chwali sobie plyty na chipsecie SISa i napewno wiekszosc z nich bawi sie z kompami juz od dluzszego czasu i ma doswiadczenie w tej branzy - mysle ze nalezy z tego wyciagnac jakies wnioski. Pozdrafki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Jak ci sie nie spieszy to zaczekaj na chipsety Intela, Canterwood i Springdale. Moze beda oferowane za jakas rozsadna cene.nie licz na rozsądną cene :( nie intel a szkoda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak ci sie nie spieszy to zaczekaj na chipsety Intela, Canterwood i Springdale. Moze beda oferowane za jakas rozsadna cene.nie licz na rozsądną cene :( nie intel a szkoda :( zalezy od firmy. na asusie napewno beda drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilopez Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Wg mnie to sis 655. Duża wydajność, dobra cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Może to wyda się śmieszne, ale za cenę 1 płyty pod Intela masz płytę i procka dla AMD :wink: A co do wyboru płyty.......i tak źle i tak niedobrze- kupisz teraz- zamkniejsz sobie drogę dla upgrade o nowego procka- mowa o nowej podstawce( ew. starej) ale przedewszystkim FSB 800 Mhz- i tu jest wtopa, bo zapłacisz teraz kupe kasy za płytę, a proca wsadzisz co najwyzej takiego jak ja na ECS-a :lol: - P IV 3.2( już jest)-3.5 Ghz na FSB 533 Mhz to max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak ci sie nie spieszy to zaczekaj na chipsety Intela, Canterwood i Springdale. Moze beda oferowane za jakas rozsadna cene.nie licz na rozsądną cene :( nie intel a szkoda :( A co powiesz na ECS-a? :) Płyta tego producenta na chipsecie I 850 ( nie E) kosztuje tylko...... 576 zł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 jak przeczytalem recenzje najnowszego abita bh7 (845pe) to bym sie zastanawial czy bym go nie wolal (od sisa). Plytka dociagnela do 210mhz co dla sisa jest calkowicie poza zasiegiem - do hardkorowego krecenia idealna plytka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Niech ktoś mi coś wyjasni bo ja cały czas nie rozumiem. Granite Bay obsługuje jedynie Dual DDr266, tak? A SiS655 wszystkie? Więc dlaczego wszyscy doradzają Intela??????? Czy ja czegoś nie rozumiem? A może im niższe taktowanie pamięci tym wyższe wyniki w Dualu? Czy ktoś mi może to wyjaśnić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Najlepsza współpraca i stabilność, oto odpowiedź. Zresztą przeczytaj mój podpis. P4 1.8@2.8 boxcooler i vcore default. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...