teraw Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 zenfist.pl ma w ofercie "zasilacze" marki feel :( ciekawe czy niedlugo jak napisze do nich jaki zasilacz mi polecaja to otrzymam odpowiedz: "ma pan do wyboru tracera albo megabajta, oba maja po 500W, superstabilne napiecia, absolutna cisza, a to wszystko za jedyne 59,99" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 a dlaczego miałby nie sprzedawać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 A ja myslalem ze ma Modecomy model feel 3 (apropos na stronie maly blad fell zamiast feel) Teraw wsadz do kompa na p3 Corsaira 520W To jest sklep i musza dogodzic kazdemu klientowi. nie kazdy potrzebuje wypasionej zasilki 1kV do kompa. Zenfist wyczul ze potrzebuje ciut slabszych zasilaczy, to takie dodal do oferty. Co w tym dziwnego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 No ale tu chodzi o tą wspaniałą serie, jakby nie patrzeć są tanie i dobre zasilacze, ale nie Modecomy feel. A teraw'owi chodziło zapewne że sklep miał dobrą renome i sprzedawał dobre zasilacze, a tu takie złotka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Nie przesadzajmy taki "feel" to moze jeszcze nie zasilacz ale stoi ciut wyzej niz "produkty zasilaczo podobne" codegena ;) PS. Co niby jest taniego nowego i dobrego w cenie 60 zeta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 kiedys były/są delty na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 kiedys były/są delty na allegro :)Wyjątkowo nowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Feel nadaje siedo najsłabszych kompów typu internet/biuro, przynajmniej ma zabezpieczenia które działają. Nie jest to szczyt techniki, ale większosci to nie obchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 do 60zl nie kupisz NOWEJ dobrej zasilki poza tym czyms musi wypelnic ten segment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 a nie mogli wypełnić tej luki najtańszymi fortronami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Fabrycznie nowe fortony wcale nie sa jakies super okazyjne cenowo. Bo przeciez te "lezaki magazynowe" z allegro z nowoscia nic wspolnego nie maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tak po prawdzie, to benito ma racje - feel ma zabezpieczenia, ktore dzialaja - nawet jak ta zasilka pojdzie z dymem, to sama - i to jest wielki + w porownaniu do resztu chinszczyzny, co ciagnie za soba kompa. no i + dla sklepu za napisanie, ze to nie jest jakis super hiper wynalazek, tylko najtansza bezpieczna zasilka. do kopa tupy net/biuro bez oc to moze i sie nadaje, ja mam tylko bardzo nieprzyjemne (zeby nie powiedziec bolesne) doswiadczenia z feel III, ktory pomimo uziemienia kopal pradem na obudowie kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie ;) Dodałem Modecom Feel III do oferty po przetestowaniu ich. Zachowują się jak wiele innych zasilaczy - działają. Sprawne są też zabezpieczenia. Napięcia trzymają jak nie jeden zasilacz za 120-150zł. Wielu klientów prosiło o dodanie ich do oferty bo brakowało u nas tanich, ale bezpiecznych zasilaczy. To, że są - nie znaczy że, usuniemy z oferty be quiet ;) Odpowiadając w pełni - reszty zasilaczy wymienionych w temacie posta nie uświadczysz ;) trochę tego przetestowaliśmy, najczęściej przy większym obciążeniu rozjeżdżał im się PWM. Najciekawszy był Codegen, któremu napięcia na osc latały od 9 do 16V (chociaż prosty miernik pokazywał 11,8V ;) Edytowane 10 Lutego 2008 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 ok, skoro te zasilacze sa opisane jako najtansze bezpieczne, a reszty zlomu nie bedzie to juz sie nie gniewam :P 9 do 16 V... ciekawe efekty pirotechniczne by byly z kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Najciekawszy był Codegen, któremu napięcia na osc latały od 9 do 16V (chociaż prosty miernik pokazywał 11,8V ;)[jokemode]Bo najprostsze mierniki mają zakodowane na stałe najpopularniejsze napięcia. 3,12,24,230V a żeby nie podpadło, to odejmują 0,2V. :lol: [/jokemode] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 zen to jesze powiedz ile podaje real taka 300tka, zwykła ludzka ciekawość,, ile trzeba było żeby feel zaczął produkować światło ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 zen to jesze powiedz ile podaje real taka 300tka, zwykła ludzka ciekawość,, ile trzeba było żeby feel zaczął produkować światło ? ;) 300W nie testowaliśmy - zamówiłem partie od 350W do 500W. 350W daje niemal dokładnie tyle co na tabliczce, powyżej wyłącza się - 12'tka spada za nisko i zabezpieczenia odcinają zasilanie. Modeom ostrożnie podzielił oznaczenia na liniach, więc zasilacze działają. Ale szczerze mówiąc, wątpiłem że przejdą testy. Największym zaskoczeniem mnie działające zabezpieczenia - ale po prostu rynek to wymusił. Mode com urósł, więc jakość też musiała iść w górę. Seria Volcano też zapowiada się ciekawie - wyglądają na CWT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 I raczej są CWT na 90%. Jeśli cena będzie odpowiednia to wykoszą konkurencję. Byle by te wiatraki nie padały. Co do Feela, to samo stwierdziłem testując je kiedyś dla Mod-planet. Jak tam ich sprawność Marcinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 A te Modecomy Volcano roznia sie czyms od Chieftekow od CWT ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ...Jak tam ich sprawność Marcinie? Jak majszyna wróci z rąk naszego szalonego naukowca - sprawdzę i dam znać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 A te Modecomy Volcano roznia sie czyms od Chieftekow od CWT ?Nie jest to do końca identyczna konstrukcja. W oczy rzucają się przede wszystkim inne radiatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 kiedys były/są delty na allegro :)W zeszłym roku po tyle było mozna dostac je w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 wiem że odkop ale może jeszcze uda się pokazać nam wyniki szalonego naukowca nt serii volcano (z uwzględnieniem 1kw mam nadzieję) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) przede wszystkim za głośne - kupiłem jeden żeby przetestować na w kompie rok temu, masakra jakaś... nie wspominając teraz gdy mamy takie konstrukcje jak be quiet, czy enermax. Co do naszego mistrza to pracował wtedy nad zasilaczem rezonansowym ale projekt upadł ze względu na sprawy patentowe. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zasilacz rezonansowy? Mówisz o takim, który reguluje moc poprzez zmianę częstotliwości generatora po stronie pierwotnej a "trafo" jest elementem obwodu rezonansowego? Jeśli tak to tego nie opatentujecie - Philips zrobił to gdzieś w ~1997-8r. Widziałem taką zasiłkę - 2.2kW@3MHz, trafo na "szklanym" rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 akurat z tym patentem nie było problemu, no ale mniejsza z tym - ot nie wypaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...