Skocz do zawartości
pawelmal1

Lenovo R61 Haslo ! Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

bardzo prosze o pomoc. Mam nastepujacy problem. Dostalem notebooka lenovo r61 zeby przeinstalowac system itp. chcialem wejsc do biosu ale bylo haslo a wlasciciel sklerotyk zapomnial wiec tak jak bylo napisane w instrukcji wyjalem baterie, potem wyciagnalem bateryjke od podtrzymania biosu i po podlaczeniu do sieci odpalilem go. wg instrukcji po tym jak wczyta kody post mialzlikwidowa haslo a ja mialem zlozyc lapka i mialo grac a tu LIPA

teraz jak tylko odpalam to nie moge nic zrobic - ani wejsc do biosu ani do systemu bo pokazuje mi czarny ekran iw lewym gornym rogu klodke i chce haslo.

JAKIE TO HASLO ?? czy jest to tzw supervisior password? i jesli go nie zna sie to nalezy wymienic plyte glowna?

prosze o kazda rade bo jest to dla mnie bardzo pilna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak się zakłada hasło to się je zna

jak się go nie zna to prawdopodobnie laptop jest kradziony!!!

jak nie jest kradziony i masz na niego gwarancję z dowodem zakupu to serwis Ci to zdejmie za większą opłatą bez wymieniania płyty

to nie stacjonarny, wyjęcie baterii nic nie pomoże i nie opowiadaj bzdur, że takie rzeczy piszą w instrukcji, czy że właściciel ma sklerozę bo chyba jakoś musiał go uruchamiać!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam że nie czytając nawet w/w posta, tylko nazwę topicu. Przyszło mi na myśl że laptop jest skradziony. I w sumie nadal tak myślę, w/w post potwierdza moje przypuszczenia. Jeżeli jednak laptop faktycznie ma papiery, to nie widzę problemu serwisować go... No i w mojej instrukcji też nic nie ma o baterii... Chyba masz inną ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi