mato22 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Chef z tematu nie trzyma napięć na 8800gt A wszystko zaczęło się od tego że zmieniłem mobo z p5n-e sli na gigabyta ds4 na p35 Na Asusie chodzilo aż miło natomiast na Gigabycie karta wyświetla komunikat iż nie dostaje wystarczającej ilości prądu. I teraz sęk w tym że nie wiem co z tą zasiłką zrobic bo nie mam na nią gwarki. Znacie jakiegoś majstra od zasilaczy w Wawce albo okolicach ?? Albo też znacie inny powód tego co się dzieje z zasilaczem?? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Na obu kabelkach PCI-E jest takie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Na obu kabelkach PCI-E jest takie coś? Tak na obu kablach w sumie ten zasilacz ma 4 linie 12 i każda ma to samo. 2 są stałe a 2 odpinane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Może to nie wina zasilacza, spróbuj pomierzyć napięcia na wtyczce zasilającej grafikę. Molex obok gniazda atx na mobo rozumiem podłączyłeś. Spróbuj włożyć grafikę w drugi slot pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zobacz miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Zobacz miernikiem. Zapomniałem dodać, że teraz sprzęt chodzi na neotecu 420 i bez zająknięcia wszystko działa. Nie ma on pci-ex ale karta podłączona poprzez przejściówkę działa bez problemu. Tak więc nie wiadomo co jest nie tak. A co do pomierzenia miernikiem zrobie to wieczorem bo nie mam teraz miernika. Ale skoro na neotecu działa to czemu nie działa na 750 w zasilaczu?? Co do molexa to był podłączony i nic, to samo. A wkładanie do drogiego slotu coś da skoro teraz na neotecu działa wszystko bez problemu? Edytowane 31 Stycznia 2008 przez mato22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Zapomniałem dodać, że teraz sprzęt chodzi na neotecu 420 i bez zająknięcia wszystko działa. Nie ma on pci-ex ale karta podłączona poprzez przejściówkę działa bez problemu. Tak więc nie wiadomo co jest nie tak. A co do pomierzenia miernikiem zrobie to wieczorem bo nie mam teraz miernika. Ale skoro na neotecu działa to czemu nie działa na 750 w zasilaczu?? Co do molexa to był podłączony i nic, to samo. A wkładanie do drogiego slotu coś da skoro teraz na neotecu działa wszystko bez problemu? Wyglada jednak na zasilacz. Wcześniej wspominałeś tylko o zmianie płyty - o tym, że na innym zasilaczu wszystko działa nie było mowy. Dlatego pisałem o slotach itd. Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 CHIFTEKUS NIESPRAWNUS... BEZ GWARANTUS - LIPUS WIELGUS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 CHIFTEKUS NIESPRAWNUS... BEZ GWARANTUS - LIPUS WIELGUS... letrev ja wiedziec o tym ze bez gwarki to lipa ale przez nieuwagę się plomba podarła... B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Moze z uwagi na niski pobor mocy zasilacz... baa 750-cio watowy potwor nie zauwaza, ze wlaczasz komputer ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « zarcik ;) i tym niesmiesznym postem dobilem do tysiac siedemsetnego postu.. posta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 A jak przelozysz wszystko do asusa na powrot to dziala czy dalej nic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Spróbuj jeszcze zasilic z przejsciówki przez molexy Chiefteca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Jeśli nie daje żadnego napięcia to znaczy że masz uszkodzony lut w zasilaczu albo kabel, ale skoro na innej mobo działał to trza się zastanowić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Może coś zostało uszkodzone podczas demontazu zasilacza z poprzedniego zestawu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Może coś zostało uszkodzone podczas demontazu zasilacza z poprzedniego zestawu ? Nie raczej nie mozliwe jest uszkodzenie przy demontaż. Gdyż sprawdzałem pozniej poprzez przelozenie zasilacza do innej platformy - tej na moim drogim konfigu. I działał... To jest bardzo dziwne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...