dudekmjr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 kupiłem Lacie 160GB ATA i mój komp z płytą ASROCK ALIVE NF4G-DVI go nie widzi inne urządzenia podłączam i nie ma problemu. sprzęgałem go z innymi kompami i laptopami tam nie ma problemu. chodzi oczywiście o USB.mój system XP SP2.posiadam 5 gniazd USB.po podłączeniu dioda się pali i słychać pracę dysku,jednak wszelkimi sposobami próbowałem go znaleźć i nic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 To dysk 2,5 cala? tj zasilany z usb? jak tak to możliwe, że ta płyta daje mu za mało prądu. Ewentualnie zasilacz może mieć mało "A" na lini 5VSB. Masz podpięte inne urządzenia pod usb? np mysz, klawiatura, modem itd? Jak tak to odepnij wszystko (co się da, z klawiaturą może być problem jeśli nie masz na ps2 czegoś w zastępstwie) i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudekmjr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 ok. dzięki za rade jutro się pobawie bo faktycznie mam trochę tego podpiętego,modem,drukarka,mysz,klawiatura.jak zda egzamin odpisze.narka. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudekmjr Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 no niestety nic to nie pomogło. po odłączeniu wszystkich urządzeń podłączyłem dysk kolejno pod wszystkie gniazda USB i nic. dioda się świeci dysk pracuje ale komp go nadal nie widzi :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 A masz taki sprytny kabelek usb na dwa porty? Możesz spróbować zrobić też taki numer: podpinasz dysk do kompa na pare sekund, wyjmujesz wtyczkę usb i szybko wkładasz spowrotem, tak aby talerz dysku nie zatrzymał się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudekmjr Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 nie mam.taki numer robiłem i nic,problem może jest w tym,iż nie jest on sformatowany ja mam w kompie NTFS a dysk FAT32? nie mam pojęcia co robić?! Płyta w kompie jest sata a dysk ata i tu może jest problem. do niego dołączony jest drugi kabel JACK-USB i na dwa próbowałem.zero efektów.bios też go nie widzi.przeinstalowałem system to samo. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Trochę mieszasz. Piszesz, że dysk jest niesformatowany a w innym miescu, że ma FAT32. Jeśli dysk na innych komputerach działa to partycje załóż u kogoś na kompie i sformatuj na początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudekmjr Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 czemu w takim razie inne kompy go widzą natychmiast nawet wszelkie operacje na nim robiłem,ale pójde do kolegi i go sformatuje oraz utworzę partycje, potem się odezwę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudesmen Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 skoro nie ma partycji to "wszelkie operacje" to jakie to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudekmjr Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 na innych kompach kolego kopiowałem itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...