Skocz do zawartości
dudekmjr

Dysk Zewnętrzny

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem Lacie 160GB ATA i mój komp z płytą ASROCK ALIVE NF4G-DVI go nie widzi inne urządzenia podłączam i nie ma problemu. sprzęgałem go z innymi kompami i laptopami tam nie ma problemu. chodzi oczywiście o USB.mój system XP SP2.posiadam 5 gniazd USB.po podłączeniu dioda się pali i słychać pracę dysku,jednak wszelkimi sposobami próbowałem go znaleźć i nic :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dysk 2,5 cala? tj zasilany z usb? jak tak to możliwe, że ta płyta daje mu za mało prądu. Ewentualnie zasilacz może mieć mało "A" na lini 5VSB.

Masz podpięte inne urządzenia pod usb? np mysz, klawiatura, modem itd? Jak tak to odepnij wszystko (co się da, z klawiaturą może być problem jeśli nie masz na ps2 czegoś w zastępstwie) i sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz taki sprytny kabelek usb na dwa porty?

Możesz spróbować zrobić też taki numer: podpinasz dysk do kompa na pare sekund, wyjmujesz wtyczkę usb i szybko wkładasz spowrotem, tak aby talerz dysku nie zatrzymał się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam.taki numer robiłem i nic,problem może jest w tym,iż nie jest on sformatowany ja mam w kompie NTFS a dysk FAT32? nie mam pojęcia co robić?! Płyta w kompie jest sata a dysk ata i tu może jest problem. do niego dołączony jest drugi kabel JACK-USB i na dwa próbowałem.zero efektów.bios też go nie widzi.przeinstalowałem system to samo. :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi