Skocz do zawartości
marjuszo

Foxconn P35a-s Czy Msi P35 Neo2-fr

Rekomendowane odpowiedzi

temat jest jednoczesnie pytaniem.

proszę napisać która lepsza i dlaczego?

jest sesja,brak czasu a tematy na forum o płytach obszeeeeeeeerne :-|

kiedyś czytałem troche o Foxconnie a na MSI zbrakło czasu.

płyta pod E2140@3.2GHz a w przyszłości być może pod E8400(bo brak kasy na wymiane całego sprzętu na raz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie płyty mają tylu samu zwolenników jak i przeciwników. Na Twoim miejscu wyrwałbym jeszcze coś grosza i kupił T2RL.

Jeśli coś z tych co podałeś to IMHO żadna :lol2: a tak w serialu to P35A-S.

Obie płyty są porównywalne i nie ma Tu ewidentnie czegoś "lepszego". Wybierz tą która Ci się podoba, lub do której masz lepsze przekonanie. Podobno MSI ma słaby serwis i często płyty piszczą.

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

czyżby Abit był bezproblemowy?

z tego co słyszałem to masa z nim kłopotów;/

tak jest z każdą mobo... każda ma jakieś problemy, nie ma "bezproblemowych"

BTW: gdzie w LBN bedziesz kupował ?>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyżby Abit był bezproblemowy?

z tego co słyszałem to masa z nim kłopotów;/

Może to wstyd , ale nie znalazłem jeszcze ;) na banq bym sapał w temacie o abit p35 ;), a tak nie jest. Zresztą czytając wątki o foxie , msi i abicie wybrałem tą ostatnią , bo stosunkowo mało narzekania było. Jak wlazłem do tematu o foxconie to co drugi sapie , że ma już dość tej płyty itp ;) więc wolałem coś pewniejszego i wybierałem pomiędzy msi a abitem. Do tego recenzje na egiełdzie itp skłoniły mnie w kierunku abicika i mówię szczerze , że nie narzekam i jak dotąd z niczym na tej mobo nie miałem problemu. Podkręcone wszystko jak w podpisie - full rock stable bez restartów i innych cudów nie widów. Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam płytę MSI Neo 2 FIR i płyta jest naprawdę bardzo dobra. Duże możliwości OC a Foxconn ma kłopoty z kręceniem pamięci. Rzeczywiście w MSI jest trochę więcej zabawy ze zworkami itp. ale jeżeli ją dobrze ustawisz to naprawdę jest świetna. Ja polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem Foxa, a teraz mam MSI. MSI jest b. dobrą płytą. Trochę ci zejdzie z ustawieniami i optymalizacją sprzętu. Płyta ma świetne OC i jest bardzo stabilna. P35 Neo2-fr jest chyba jedną z najlepszych płyt, jakie MSI wypuściła w swojej hisorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuć monetą, to najlepszy sposób. Ja rzuciłem i wybór padł na Fox'a. Abit/Fox/MSI to tak na dobrą sprawę trzy bardzo dobre płyty głównie, niezależnie od tego, którą kupisz, będziesz zadowolony. Każda z nich ma duże możliwości o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuć monetą, to najlepszy sposób. Ja rzuciłem i wybór padł na Fox'a. Abit/Fox/MSI to tak na dobrą sprawę trzy bardzo dobre płyty głównie, niezależnie od tego, którą kupisz, będziesz zadowolony. Każda z nich ma duże możliwości o/c.

Zgadza się każda z tych płyt jest bardzo dobra. Ale jeśli nie chcesz się bawić zworkami FSB czy długo ustawiać płytę to bierz Foxconna. MSI jest bardzo dobra tylko trzeba nad nią troszkę popracować:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się każda z tych płyt jest bardzo dobra. Ale jeśli nie chcesz się bawić zworkami FSB czy długo ustawiać płytę to bierz Foxconna. MSI jest bardzo dobra tylko trzeba nad nią troszkę popracować:)

Czy ja wiem. Podkręcanie procka zajęło mi parę minut. Nie trzeba koniecznie zmieniać zworki ,można z Biosu kręcić. IMO obie mają jakieś wady i zalety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem. Podkręcanie procka zajęło mi parę minut. Nie trzeba koniecznie zmieniać zworki ,można z Biosu kręcić. IMO obie mają jakieś wady i zalety.

Ok. Ale jak nie zmienisz zworki do odpowiedniego FSB Twojego procka to wiedz o tym że na AUTO będziesz miał gorsze OC. BTW wszystko ma swoje wady i zalety, ale trzeba szukać tak aby tych wad było jak najmniej. Ja wybrałem MSI i jestem zadowolony:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi