janus Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Witam mam maly problem poprzednio mialem PIII 1Ghz 256 ramu i uzywalem win98 i wszytsko bylo ok. Teraz mam sprzet jak w podpisie i mam mały problem otóż widze dużą różnicę przy jednej czynnosci, mianowicie gdy kopiuje jakis większy plik i jednoczesnie chce otworzyc jakis inny plik mały czy np posłuchac winampa komp chodzi mi wyraźnie wolniej niz stray. Nie wiem czemu mam wiecej ramu mocniejszy procesor i nowszy system operacyjny a jest gorzej może mam źle skonfigurowany system jesli tak to prosze o podpowiedz bede wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Czyli miałeś win98, a zmieniłeś na 2k/XP zapewne?? Sprawdź, czy ruszyło DMA dysku twardego; w NT-kowych windozach to jest: mój komputer(właściwości)->sprzęt->menedżer użądzeń->kontrolery IDE/ATAPI->podstawowy i pomocniczy kanał IDE->ustawienia zaawansowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Wcale nie dużo mocniejszy procesor - to tak z doświadczenia... P4 czasem bywa nawet wolniejszy od P3 - może to kwestia softu, bo ja wiem.... - ale fakt jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Moze byc to tez wina chipsetu - tak jak przy bx i i815(np. dostep do pamieci) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Wcale nie dużo mocniejszy procesor - to tak z doświadczenia... P4 czasem bywa nawet wolniejszy od P3 - może to kwestia softu, bo ja wiem.... - ale fakt jest... raczej ten procesor co kolega ma ;) jest mocniejszy akurat sporo od tego PIII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 To nie wina sprzętu tylko WinXp.Strasznie zziera pamięć przy kopiowaniu dużych plików.Użyj programu CleverCache i będzie oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Z góry dziejuje z podpowiedzi za raz biore sie do ustawiana i zbawy tym programikiem CleverCache :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 i co pomoglo cos????? to sie moze przydac innym...tzn twoje wnioski.......czekamy...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 No jestes pewna róznica na plus jednak spodziewalem sie wiecej jednak bede uzywał tego programiku. Pewnie gdybym go ustawił recznie byłoby jeszcze lepiej i jego działanie byłoby lepsze jednak nad recznymi ustawieniami sie jeszcze nie bawiłem jak zrobie ustwaienia reczne to dam znac co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Nie wiem czemu mam wiecej ramu mocniejszy procesor i nowszy system operacyjny a jest gorzej (...) Jesli wyjasnisz to slowo to zdecydowanie latwiej bedzie pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...