wonski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam!! Przymierzam sie do kupna calego komputera . Co do "puszki" zalozylem juz odpowiedni temat w dziale Co kupic? Teraz przychodzi czas na monitor. Jak juz tam pisalem: monitor: Philips LCD 369 zl i tu mam powazny problem. Najpierw chcialem sobie kupic uzywany high-endowy monitor crt 19' (ok 350 zl iiyama lub eizo), ale po pomierzeniu biurka wyszlo mi, ze poprostu sie on nie zmiesci :(( tzn zmiesci sie ale bede od niego siedzial oddalony o ok 20 cm, wiec wiekszego sensu to nie ma :/. Co do tego LCD to jest on najtanszy z alledrogo, z tych monitorow bez jakis skaz, plam czy innych smieci na ekranie. Dlatego sam juz nie wiem Co sadzicie o tym LCD i przede wszystkim czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam!! Przymierzam sie do kupna calego komputera . Co do "puszki" zalozylem juz odpowiedni temat w dziale Co kupic? Teraz przychodzi czas na monitor. Jak juz tam pisalem: Co sadzicie o tym LCD i przede wszystkim czy warto? nie warto, stary złom za kosmiczną cenę, są lepsze okazje na allegro tylko trzeba polować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Moze jakis model przykladowy w tych pieniadzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Zamiast kupować za 350zł marnej jakości LCD może pomyśl o dobrym CRT ? W temacie o tym jaki zestaw kupić (przyklejony) są informacje o CRT ... Zazwyczaj za 200zł możesz już wyrwać b.dobry :) Ogólnie jest tak, ze CRT za 200zł będzie lepszy niż LCD nawet za te 700zł :) (w sumie zależy do czego, ale jeśli chodzi o dynamikę, odwzorowanie kolorów ...) - takie jest przynajmniej moje subiektywne odczucie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Pisalem w pierwszym poscie, iz nie wcisne CRT na moje biurko, bo nie mam tyle miejsca :/ nawet nie zmieszcza mi sie iiyamy 456 lub 451 ktore sa najmniejsze z 19' :/ dlatego ponawiam pytanie, czy da sie za te pieniadze (max 400 zl) kupic 'przyzwoity' monitor LCD? Dlaczego ten philips 107s2 odpada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 za 499 były niedawno nowe samsungi 19" w sklepie, okazja nie leży i nie czeka, czekają tylko starocie które sprzedaje się po tak zawyżonych cenach, LCD z 2002 roku to trup technologiczny i 150zł bym za niego nie dał akurat teraz nie ma na allegro nic ciekawego... ale: http://www.allegro.pl/item305507037.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 za 499 były niedawno nowe samsungi 19" w sklepie, okazja nie leży i nie czeka, czekają tylko starocie które sprzedaje się po tak zawyżonych cenach, LCD z 2002 roku to trup technologiczny i 150zł bym za niego nie dał akurat teraz nie ma na allegro nic ciekawego... ale: http://www.allegro.pl/item305507037.html Dzieki wielkie za fachowa wskazowke, w temacie monitorow jestem absolutnie zielony. Pogooglowalem troche i na 99% zdecyduje sie na ta Belinea'e (jak to sie pisze :) ) ze wzgledu na jej matrycje MVA premium. Czy moglbym jeszcze prosic o liste monitorow ktorymi warto by bylo sie zainteresowac w moim przedziale cenowym (absolutne max 450 zl)? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Dzieki wielkie za fachowa wskazowke, w temacie monitorow jestem absolutnie zielony. Pogooglowalem troche i na 99% zdecyduje sie na ta Belinea'e (jak to sie pisze :) ) ze wzgledu na jej matrycje MVA premium. Czy moglbym jeszcze prosic o liste monitorow ktorymi warto by bylo sie zainteresowac w moim przedziale cenowym (absolutne max 450 zl)? pozdrawiam nie wiem dlaczego nie ma teraz na allegro ale jeszcze ~2 miesiące wcześniej było bardzo duzo dellów 1905FP fujitsu P19-1 na SIPS wszystko w cenach ~350-500zł, tydzień temu jak byłem na giełdzie elektronicznej to właśnie widziałem całe palety dellów 19" 1905 taki monitor markowy z pivotem jest znacznie lepszy od philipsa 170S2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 nie wiem dlaczego nie ma teraz na allegro ale jeszcze ~2 miesiące wcześniej było bardzo duzo dellów 1905FP fujitsu P19-1 na SIPS wszystko w cenach ~350-500zł, tydzień temu jak byłem na giełdzie elektronicznej to właśnie widziałem całe palety dellów 19" 1905 taki monitor markowy z pivotem jest znacznie lepszy od philipsa 170S2 Ta giełda była w Krakowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Ta giełda była w Krakowie? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonski Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 bedziesz moze sie wybieral jeszcze kiedys na ta gielde? Jezeli tak to mialbym serdeczna prosbe, o przyjrzenie sie tym monitorkom oraz ewentualne przetestowanie Nokia monitor testem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...