Skocz do zawartości
wonski

Czy Warto Kupic Taki Monitor Za 369 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Przymierzam sie do kupna calego komputera . Co do "puszki" zalozylem juz odpowiedni temat w dziale Co kupic? Teraz przychodzi czas na monitor. Jak juz tam pisalem:

monitor: Philips LCD 369 zl

i tu mam powazny problem. Najpierw chcialem sobie kupic uzywany high-endowy monitor crt 19' (ok 350 zl iiyama lub eizo), ale po pomierzeniu biurka wyszlo mi, ze poprostu sie on nie zmiesci :(( tzn zmiesci sie ale bede od niego siedzial oddalony o ok 20 cm, wiec wiekszego sensu to nie ma :/. Co do tego LCD to jest on najtanszy z alledrogo, z tych monitorow bez jakis skaz, plam czy innych smieci na ekranie. Dlatego sam juz nie wiem

Co sadzicie o tym LCD i przede wszystkim czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!

Przymierzam sie do kupna calego komputera . Co do "puszki" zalozylem juz odpowiedni temat w dziale Co kupic? Teraz przychodzi czas na monitor. Jak juz tam pisalem:

Co sadzicie o tym LCD i przede wszystkim czy warto?

nie warto, stary złom za kosmiczną cenę, są lepsze okazje na allegro tylko trzeba polować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast kupować za 350zł marnej jakości LCD może pomyśl o dobrym CRT ? W temacie o tym jaki zestaw kupić (przyklejony) są informacje o CRT ...

Zazwyczaj za 200zł możesz już wyrwać b.dobry :)

Ogólnie jest tak, ze CRT za 200zł będzie lepszy niż LCD nawet za te 700zł :) (w sumie zależy do czego, ale jeśli chodzi o dynamikę, odwzorowanie kolorów ...) - takie jest przynajmniej moje subiektywne odczucie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem w pierwszym poscie, iz nie wcisne CRT na moje biurko, bo nie mam tyle miejsca :/ nawet nie zmieszcza mi sie iiyamy 456 lub 451 ktore sa najmniejsze z 19' :/ dlatego ponawiam pytanie, czy da sie za te pieniadze (max 400 zl) kupic 'przyzwoity' monitor LCD? Dlaczego ten philips 107s2 odpada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 499 były niedawno nowe samsungi 19" w sklepie, okazja nie leży i nie czeka, czekają tylko starocie które sprzedaje się po tak zawyżonych cenach, LCD z 2002 roku to trup technologiczny i 150zł bym za niego nie dał

akurat teraz nie ma na allegro nic ciekawego...

ale:

http://www.allegro.pl/item305507037.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 499 były niedawno nowe samsungi 19" w sklepie, okazja nie leży i nie czeka, czekają tylko starocie które sprzedaje się po tak zawyżonych cenach, LCD z 2002 roku to trup technologiczny i 150zł bym za niego nie dał

akurat teraz nie ma na allegro nic ciekawego...

ale:

http://www.allegro.pl/item305507037.html

Dzieki wielkie za fachowa wskazowke, w temacie monitorow jestem absolutnie zielony. Pogooglowalem troche i na 99% zdecyduje sie na ta Belinea'e (jak to sie pisze :) ) ze wzgledu na jej matrycje MVA premium. Czy moglbym jeszcze prosic o liste monitorow ktorymi warto by bylo sie zainteresowac w moim przedziale cenowym (absolutne max 450 zl)?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie za fachowa wskazowke, w temacie monitorow jestem absolutnie zielony. Pogooglowalem troche i na 99% zdecyduje sie na ta Belinea'e (jak to sie pisze :) ) ze wzgledu na jej matrycje MVA premium. Czy moglbym jeszcze prosic o liste monitorow ktorymi warto by bylo sie zainteresowac w moim przedziale cenowym (absolutne max 450 zl)?

pozdrawiam

nie wiem dlaczego nie ma teraz na allegro ale jeszcze ~2 miesiące wcześniej było bardzo duzo dellów 1905FP fujitsu P19-1 na SIPS wszystko w cenach ~350-500zł, tydzień temu jak byłem na giełdzie elektronicznej to właśnie widziałem całe palety dellów 19" 1905 taki monitor markowy z pivotem jest znacznie lepszy od philipsa 170S2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem dlaczego nie ma teraz na allegro ale jeszcze ~2 miesiące wcześniej było bardzo duzo dellów 1905FP fujitsu P19-1 na SIPS wszystko w cenach ~350-500zł, tydzień temu jak byłem na giełdzie elektronicznej to właśnie widziałem całe palety dellów 19" 1905 taki monitor markowy z pivotem jest znacznie lepszy od philipsa 170S2

Ta giełda była w Krakowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi