loocas1 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 moja konfiguracja jest następująca: Gigabyte GA-P35-DS3R iP35 Express (775) Motherboard Intel Pentium Dual Core E2180 2.0GHz (Retail 775) 500GB Samsung Spinpoint SATA2 16MB nVidia GeForce 8600GT 256MB DDR3 PCI-E Samsung SH-S202N/BEBN 20x IDE DVD±R Black Patriot 2GB PC2-6400 C4 Extreme Performance (2x1GB) Chciałbym jak najbardziej wyciszyć komputer z racji tego że stoi w sypialni a zostawiam często na noc. Po zmienieniu boxowego chłodzenia na procku nasunął mi sie pomysł żeby wyłaczyć wentylator wysysający powietrze z budy. Czy spowoduje to gwałtowny wzrost temperatury??? Od razu zaznaczam że nie podkręcam niczego ( na razie) w wyżej wskazanym zestawie. Dziękuję z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 IMHO lepiej wstawić jakiś cichy wentylator i dodatkowo podłączyć go na 7V zamiast 12V. Nie będzie to głośne a na pewno jest to lepsze rozwiązanie niż całkowite zdjęcie wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Podstawową informacją o tym, co może hałasować byłby jeszcze zasilacz i obudowa. Ja osobiście nie polecam wyłączenia tylnego wentylatora, bo poza stosunkowo chłodnym procesorem jest jeszcze dość ciepła grafika, chipset i dysk. Kup adapter na 7-9V i powinno być ciszej. Wystarczy, że wentylator będzie kręcił się z prędkością 800-1000rpm i powinien być dla Ciebie zupełnie cichy. Ewentualnie możesz kupić jakiegoś Tacensa Aura Pro na ten przykła. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Tak jak koledzy wyzej :) Lepiej puscic na 7v bezposrednio-albo qpic/zlozyc kontroler obrotow. Sam tak zrobilem, qpilem kontroler akasy-teraz naglosniejszym elementem jest dysk <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...