Skocz do zawartości
braincrasher

Przetaktowanie

Rekomendowane odpowiedzi

braincrasher napisał(a):

chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:

tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vodor napisał(a):

tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej.

Powiedz mi, ile widziałeś spalonych K8? Te procki mają wyłączniki termiczne... Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

braincrasher napisał(a):

chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:

Jak w erze... TakTak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa.

P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@braincrasher

musi to być OGROMNY pech w połączaniu z brakiem jakichkolwiek umiejętności ;) nie masz co się bać

[OT]ja natomiast myślałem że grzechu napisał posta pod postem i już chciałem nakrzyczeć XD [/OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 napisał(a):

Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa.

P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;

Jestem starszy stażem - sam zmień ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi