Skocz do zawartości
braincrasher

Przetaktowanie

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:

tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej.

Powiedz mi, ile widziałeś spalonych K8? Te procki mają wyłączniki termiczne... Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:

Jak w erze... TakTak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa.

P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@braincrasher

musi to być OGROMNY pech w połączaniu z brakiem jakichkolwiek umiejętności ;) nie masz co się bać

[OT]ja natomiast myślałem że grzechu napisał posta pod postem i już chciałem nakrzyczeć XD [/OT]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa.

P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;

Jestem starszy stażem - sam zmień ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi