braincrasher Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Prawdopodobnienstwo jest takie same, jak zabicie sie , przykladowo, plastrem opatrunkowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) tak. Mimo, że nie podnosisz napięcia zawsze możesz przegrzać procek i dotyczy to tak samo nieprzetaktowanych komuterów z tym, że podkręconych oczywiście bardziej.Powiedz mi, ile widziałeś spalonych K8? Te procki mają wyłączniki termiczne... Edytowane 1 Lutego 2008 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 chciałem sie zapytać czy przez przetaktowanie bez podnoszenia napięcia procesora może dojść do jego uszkodzenia potocznie-spalenia?są znane takie przypadki? :wink:Jak w erze... TakTak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa. P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;[ot]lól popatrzyłem na awatara grogiego i myślałem, że to Grześ pisał :P[/eot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [;Dołączył do forum przed tobą to chyba ty powinieneś zmienić av. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 @braincrasher musi to być OGROMNY pech w połączaniu z brakiem jakichkolwiek umiejętności ;) nie masz co się bać [OT]ja natomiast myślałem że grzechu napisał posta pod postem i już chciałem nakrzyczeć XD [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Żeby spalić procesor trzeba być wybitnie zdolnym, ogólnie większości (99% ?) nic sie nie stanie jeżeli sie je podkręci zwiększając lub nie napięcie. Prędzej koślawy zasilacz ubije kompa. P.S. grogi jak możesz to zmień avatar [; Jestem starszy stażem - sam zmień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braincrasher Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 zrobiłem tak:fsb 250,hypertransport na 4,pamiąci667-266,i cacy,tyle żę mam tuner sat na pci,który po tym zabiegu nie działa prawidłowo,czyżby zmieniła się f na pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 [OT]ja natomiast myślałem że grzechu napisał posta pod postem i już chciałem nakrzyczeć XD [/OT]Nie da sie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...