zusia72 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witajcie. mam taki problem. Moja konfiguracja: - mobo Gigabyte P-35 DS 4 - proc C2D 1,8 podkręcony do 2,8 - 2x1 giga Patriot 4-4-4-12 6400 - radeon 3870 512 mega - hdd samsung Spin point 160 giga - cooler Frazer Pro 7 - zasiłka tagan 430 W tej konfiguracji, kiedy jest używany, system chodzi stabilnie. Niestety po odejściu od komputera po jakimś czasie komputer się wyłącza i, wydaje mi się , że przechodzi w stan hibernacji. Myślę że jest to stan hibernacji ponieważ kilka razy zdarzyło się , że po przyciśnięciu przycisku "power" komp obudził się i od razu nie otwierając systemu był na ostatnio otwartej aplikacji. Ostatnio jednak dochodzi do sytuacji , że komputer nie chce wstac. Co kilka sekund ponawia próby tzn uruchamia cały system jednak po ok. 3 sekundach gaśnie i tak na okrągło. Nadmieniam , że mam podniesione napięcie: na szynie FSB - o 0,05 V na PCI Express - o 0,05 V na mostku północnym - o 0,025 V na DDR 2 - o 0,3 V na CPU - z 1,325 V na na 1, 337 V Na tej stronie http://www.idg.pl/news/117774.html jest opisany sposób w jaki można wyłączyc hibernację. Niestety mimo tego , że zrobiłem wszystko kropka w kropkę jak w instrukcji, hibernacja nie wyłączyła się. Zastanawiam się jednak czy nie ma innej przyczyny takiego stanu rzeczy. Liczę na pomoc i pozdrawiam. Piegus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 W tej konfiguracji, kiedy jest używany, system chodzi stabilnie. Niestety po odejściu od komputera po jakimś czasie komputer się wyłącza i, wydaje mi się , że przechodzi w stan hibernacji. Myślę że jest to stan hibernacji ponieważ kilka razy zdarzyło się , że po przyciśnięciu przycisku "power" komp obudził się i od razu nie otwierając systemu był na ostatnio otwartej aplikacji.To nie hibernacja - tylko pewnie tryb wstrzymania. S1 lub S3 - zależy czy chodzą wiatraki czy nie. Ale to bez znaczenia. Wyłącz przejście w stan wstrzymania w opcjach zasilania w panelu sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...