Skocz do zawartości
zusia72

Vista. Czy To Wina Hibernacji Czy Podkręcenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. mam taki problem.

Moja konfiguracja:

- mobo Gigabyte P-35 DS 4

- proc C2D 1,8 podkręcony do 2,8

- 2x1 giga Patriot 4-4-4-12 6400

- radeon 3870 512 mega

- hdd samsung Spin point 160 giga

- cooler Frazer Pro 7

- zasiłka tagan 430

W tej konfiguracji, kiedy jest używany, system chodzi stabilnie. Niestety po odejściu od komputera po jakimś czasie komputer się wyłącza i, wydaje mi się , że przechodzi w stan hibernacji. Myślę że jest to stan hibernacji ponieważ kilka razy zdarzyło się , że po przyciśnięciu przycisku "power" komp obudził się i od razu nie otwierając systemu był na ostatnio otwartej aplikacji. Ostatnio jednak dochodzi do sytuacji , że komputer nie chce wstac. Co kilka sekund ponawia próby tzn uruchamia cały system jednak po ok. 3 sekundach gaśnie i tak na okrągło.

Nadmieniam , że mam podniesione napięcie:

na szynie FSB - o 0,05 V

na PCI Express - o 0,05 V

na mostku północnym - o 0,025 V

na DDR 2 - o 0,3 V

na CPU - z 1,325 V na na 1, 337 V

Na tej stronie

http://www.idg.pl/news/117774.html

jest opisany sposób w jaki można wyłączyc hibernację. Niestety mimo tego , że zrobiłem wszystko kropka w kropkę jak w instrukcji, hibernacja nie wyłączyła się. Zastanawiam się jednak czy nie ma innej przyczyny takiego stanu rzeczy. Liczę na pomoc i pozdrawiam. Piegus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej konfiguracji, kiedy jest używany, system chodzi stabilnie. Niestety po odejściu od komputera po jakimś czasie komputer się wyłącza i, wydaje mi się , że przechodzi w stan hibernacji. Myślę że jest to stan hibernacji ponieważ kilka razy zdarzyło się , że po przyciśnięciu przycisku "power" komp obudził się i od razu nie otwierając systemu był na ostatnio otwartej aplikacji.

To nie hibernacja - tylko pewnie tryb wstrzymania. S1 lub S3 - zależy czy chodzą wiatraki czy nie. Ale to bez znaczenia. Wyłącz przejście w stan wstrzymania w opcjach zasilania w panelu sterowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi