gOOdrams Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam! Na wstępię z góry chciałbym przeprosić za naruszenie punktów regulaminu jeśli takowe miało miejsce (to mój pierwszy post i nie wiedziałem gdzie się zgłosić). Mój problem dotyczy stabilności termicznej kompa... (od razu przyznam się, że dopiero od nie dawna zacząłem się interesować co i jak blaszak kryje pod obudową). Specyfikacja (nieudolna <- usprawiedliwiam się brakiem wiedzy :oops: ) to: C2D E6550 (z box'owym coolerem) MSI P31 Neo 2x1GB Goodram (667MHz - chyba) GeForce 8600 GTS Gigabyte 256MB Silent Pipe 3 320GB dysk SATA 350W Mode Com A oto dane komputera w trakcie spoczynku... najbardziej niepokoi mnie temp. procka (w stresie waha się 70-85C) Zarzucicie mi leństwo... mogłem przeszukać forum :?, ale potrzebuje szybkiej i rzetelnej informacji. Proszę polećcie mi co mam robić jaki wentyl do budy (zmierzyłem rozstaw karatownicy około 7x7cm - nie wiem jak ma to się do ogólnej klasyfikacji wentylatorów). Gościu, który kompa składał zapewniał, że to normalna temp., a jak chcę to mogę kupić wentyl <-- jeśli miał rację to proszę zapodajcie strony z informacjami z zakresu bardzo podstawowego (aktualnego) dotyczącego chłodzenia kompa. Wtyczkę od przeciętnego wentyla wystarczy podłączyć do pierwszego lepszego molex'a czy pod płytę główną (jeśli tak to gdzie). Innymi słowy mam problem, chciałbym kombinować sam, ale nie wiem za co mam się łapać najpierw i co czytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ktory odczyt uwazasz za problem? Bo Core odpowiada raczej czujnikowi 8600GTS xD Jesli nie wierzysz - siegnij po CoreTemp i patrz na obydwa programy liczac probke 16M w spi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...