Skocz do zawartości
Ronis

7620 punktów w 3Demark 2001SE za 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Kochan ty masz wykrecona karte na standardowym chłodzeniu?

tak ale czesto odlaczam wiatraczek bo zaczyna mnie denerwowac - wlaczam tylko do gier

p.s. zmienialem paste na chipsecie (TEZ CI RADZE!!) bo jak zobaczylem co bylo po zdjeciu ... 1/3 radiatora, nierownomiernie i z "górkami" pokryta biala pasta (niby) termoprzewodzaca..

posmarowalem srebrna Titana i nawet teraz bez wiatraczka w grach biega :-)

aha, wiesz moze czy sa radiatorki na ta karte na pamieci do zdobycia "oryginalne" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać prolink nic nie zmądrzał, bo ja na rdzeniu miałem takie samo goowno silikonowe i również nierównomiernie posmarowane :evil:

i daletego ich nie rozumiem - oszczedzaja na tym? a moze zajmuje to maszynom (bo nie sadze zeby to robil czlowiek) zbyt wiele "cennego" czasu, a przeciez to tylko idzie na ich niekorzysc!

uzytkownik z tak beznadziejnei posmarowanych chipsetem potem ma pretensje ze mu sie wiesza czy tam jakie s krzaki ;)

no ale to Prolink... a wlasnie, inne firmy o to dbaja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swojej tez mialem silikon ale ladnie rozsmarowany. Oczywiscie go zastapilem czyms bardziej szlachetnym.

A właśnie, sprzedałeś swoje TI czy GTS, nie pamiętam co miałeś, czy zostawiłeś na zapasa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochan - tak słabo ci wypada bo 3dmark jest bardzo czuły na przepustowość pamięci -  masz sdr z a ronis ma ddr  - i to chyba jest przyczyną taki dużej roznicy w ilości marków

A wcale nie jak sprawdzaliśmy na Antku XP 1.7+ i moim MX to różnica między SDRAM i DDR wynosiła zaledwie 500 punktów.

Co sie dziwić Celeron nie jest taki wydajny a SiSoft Sandra to żaden benchmark. No pamięci może dobrze testuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim sprzęcie i karcie wykręconej jak w opisie mam 5900pkt.  :cry: Czy to jest normalne?? Wydaje mi się że powinienem mieć więcej....

Za 300 zl mam 8026 3d markow, karta 320/470

Sprzedaj tego mx poki jeszcze jest w cenie:), dołuż 100 i kup se radka 9000

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6237087

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ejo to ja mam uwage pozatym ze przegrzewa mi sie gowno jakies na moim ecsie (nie mostek i nie stablilizatory napiec) to za kupe pieniedzy mam 7300 ale nie to mnie dziwi bo jak wlzozylem ja 1 raz i podkrecilem to max 5500 pogrzebalem w biosie i 7300 wiec to ma rozne zaleznosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, mialem male kolopoty z laczem, ale juz moowie: karta jest na razie nietknieta, ale teraz mysle and radiatorkami na pamieci i z tylu na chipset. I to wszystko:))). Tylko te pamiatki mnie qrewsko kreca:)))...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak 

Ja za 400 mam 10000 3Dmarkow

a ja za 300zl ma 10139 na ti450@ti550(uzywana) i xp2800+

Pisalismy o nowych kartach. A tak pozatym ja mam prawie nie krecona. Po malych przerobkach pewnie pojdzie o 1500 wiecej a to sie bedzie rownalo 12000 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja moge toche zaktualizowac mój wynik.

Na Prolik 4MX 440 na pamięciach 5ns karta na 310/465 mam 7785pkt

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6376037

Heh ja tez moge zaktualizowac ;D Taaa daa 305/510 :twisted: i jak w podpisie tadadadadaadaaaa :wink: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6385997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze

mam jeszcze voodoo banshee 16 MB SDR zegazy 100/100 i nie wiem jak podkrecic te karte power stripem. mam tylko opcje rescan a nie mam change. nie moge zmienic clockow.

tak na marginesie to w przyszlym tygodniu kupuje Radeona 9100 128 DDR Power Colour. prosze o odpowiedz jak sie kreci tym programem alblo ewentualnie zaproponowac inny.

z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze  

mam jeszcze voodoo banshee 16 MB SDR  zegazy 100/100 i nie wiem jak podkrecic te karte power stripem. mam tylko opcje rescan a nie mam change. nie moge zmienic clockow.

tak na marginesie to w przyszlym tygodniu kupuje Radeona 9100 128 DDR Power Colour. prosze o odpowiedz jak sie kreci tym programem alblo ewentualnie zaproponowac inny.

z gory thx

Lepiej kup herculesa 9100 64MB

128MB pewnie nie wykozystasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...