Skocz do zawartości
cwiartek

Dobor Zestawu Wc Do Q6600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze o ocene skompletowanego przeze mnie zestawu do Q6600 na plycie Asus Maximus Forumla z bloczekiem wodnym na NB. Narazie chlodzenie tylko CPU.

Pompa: Laing DDC 12V 1RT

Bloczek CPU: D-Tek Fuzion CPU + D-Tek Fuzion Accelerator Nozzle Kit

Chlodnica: Black Water Advanced 122 rev. 2.0 + 2x Fander FX120-B 120mm

Rezerwuar: Black Water O-Tank 250

Waz: Tygon wąż R3603 8x11,2mm przezroczysty 3 m

Zlaczki: Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta 5szt.

To moje pierwsze WC wiec sie pytam czy to wszytsko bedzie do siebie pasowalo i czy moze trzeba cos jeszcze dokupic?

Edytowane przez cwiartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mojemu moze byc :)

tygona troche ciezko sie wkreca w zlaczki 8/10, proponuje od razu dokupic zlaczki 8/11, albo same nakertki po 3,50zl w Angeli (ja lada dzien je zamowie, bo jakos tak srednio chce mi sie szarpac z 8/10 przy jakichs zmianach w ukladzie, w koncu to chyba maja byc szybkozlaczki...)

BWA 122 do Quada i Maximusa wystarczy, ale jak dorzucisz jeszcze grafe to moze byc malo. Zobacz czy wejdzie Ci do obudowy jeszcze jedna 2x120 albo poprostu 3x120

Napisz jescze cos wiecej na temat kompa, jaka grafa i czy bedzie wodowana no i w jakiej budzie chcesz to upychac

No i do Lianga dokupil bym top plexi i zestaw matazowy w zatoce 3,5 cala. Sam tak uzywam i dziala super, a do tego cichutko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi