mayster Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 C2D E8400 Asus P5N-T Deluxe Scythe Mugen BFG 8800GTS 512mb OC Corsair 520W Obudowa CM jakis:) OCZ 2x1gb plat. rev.2 I dysk planuje 500GB 32mb cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 A więc procek ok płyta jak narazie strasznie droga i do takiego zestawu wez sobie coś na p35 np Asusa P5K-E .Więc jeśli nie myslisz o SLI to odradzam bo cena wręcz odstrasza.W komputroniku np 860 zł Grafika dobra Zasilacz może byc Ramy warto sie zastanowić na 4x1 GB Co do płyty to fajna jest bo na nforce 780i SLI ale bardzo droga jak do takiego zesstawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 C2D E8400 Asus P5N-T Deluxe Scythe Mugen BFG 8800GTS 512mb OC Corsair 520W Obudowa CM jakis:) OCZ 2x1gb plat. rev.2 I dysk planuje 500GB 32mb cache Ogólnie OK ale z GTSa i tak nie zrobisz TRI SLI więc może mobo Asus P5N-D - blisko połowe tańsze (dostępne) i można by się pokusić o 2x8800GT/GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Co do ramów to bym się zastanowił , bo ja dostałem uszkodzony komplet , ktoś z tego forum również :mur: A poza tym te ramy nie są za specialne , na 1000 je wykręcić to jest duży sukces . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 aha no nie wiem a sli x8/x8 jest takie samo jak sli x16/x16 ??:) Plyte dostane za 800zł jak cos lub troche mniej:) A moze jakies inne z nf780i beda wychodzily jakos teraz? Bo jak narazie maly wybor jest i ten Asus najbardziej mi sie spodobal;] aa i ramy za free dostane a jakie polecacie oprocz tych ocz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 aha no nie wiem a sli x8/x8 jest takie samo jak sli x16/x16 ??:) Plyte dostane za 800zł jak cos lub troche mniej:) A moze jakies inne z nf780i beda wychodzily jakos teraz? Bo jak narazie maly wybor jest i ten Asus najbardziej mi sie spodobal;] aa i ramy za free dostane a jakie polecacie oprocz tych ocz ?? Tak ale ta płyta ma PCI-E 2.0 czyli jak działa z połową prędkości to tak jak PCI-E 1.0/1.1 x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 aha ale i tak sie chyba na nia nie zdecyduje:D Podobno slaba do oc itp;] Co powiecie na evge 780i ?? A i mozna ja gdzies dostac w ogole?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) aha ale i tak sie chyba na nia nie zdecyduje:D Podobno slaba do oc itp;] Co powiecie na evge 780i ?? A i mozna ja gdzies dostac w ogole??Skąd takie info o OC i "itp" :?: Chętnie poczytam. Jak na razie skromne info jest tylko o płytach na chipsecie 780i a co do dostępności EVGA to kompuszrot ;) - ale to konstrukcja referencyjna więc troche lipton Edytowane 2 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Asus http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cp...i_motherboard/1 XFX http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cp...i_motherboard/1 A co do evgi to co to znaczy ze konstrukcja referencyjna?:) XFX chyba taki sam jak evga jest a jesli nie to mozna gdzies tego xfx tu dostac?;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Tye że mi sie rozchodzi o Asusa na chipsecie 750i bo 780i to akurat testy/recenzje są w necie - i z tego co widze to dość różnie z tymi płytami, na XS dużo problemów z RAMem z tego co na szybko przeglądłem tematy o w/w mobasach. W jednym teście chwalą Asusa i OC a w innym że lipne OC (podobnie płyty inych producentów). Konstrukcja referencyjna czyli nVidii, EVGA i XFX (a raczej chińczycy pracujący w ich fabrkach :D ) kleją znaczki ewentualnie jakieś dodatki rzucą i do pudełka. Edytowane 2 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 no jestem bezradny. nie wiem co brac ostatecznie wchodzi w role asus p5k-d lub jakis z innym chipsetem i 8 fazowym zasilaniem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...