kyo87 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) Witam, Mam procka Athlon 64 3200+ na jądrze Venice. (na standardowych ustawieniach) Dziś kupiłem AC Freezer 64 Pro, po zamontowaniu zgodnie z instrukcją oraz pastą jaka była w komplecie mam w idlu 44'C a w stresie (Super PI) podskoczył do 57'C!!! Dlaczego jest tak dużo?? Układ jest zamontowany stabilnie, dobrze dociska proca. Edytowane 2 Lutego 2008 przez kyo87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Witam, Mam procka Athlon 64 3200+ na jądrze Venice. (na standardowych ustawieniach) Dziś kupiłem AC Freezer 64 Pro, po zamontowaniu zgodnie z instrukcją oraz pastą jaka była w komplecie mam w idlu 44'C a w stresie (Super PI) podskoczył do 57'C!!! Dlaczego jest tak dużo?? Układ jest zamontowany stabilnie, dobrze dociska proca. Przeglądając forum zetknąłem się kilkakrotnie z podobną sytuacją, winien był heatspreader na procu, który był lekko wklęsły i niedokładnie stykał się z chłodzeniem. Pomagało szlifowanie albo dowalenie sporej porcji pasty termoprzewodzącej, oczywiście pierwsza opcja jest lepsza i zgodna ze sztuką. Oczywiście zakładam że wentylator kręci się z odpowiednią prędkością i nie masz problemów z obiegiem powietrza w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyo87 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Z obiegiem powietrza jest wszystko OK. Jeśli chodzi o prędkość wętylatora to oscyluje w okolicch 2200-2400 RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Zdejmij czapkę, bo albo IHS krzywy albo pasta [ciach!]**na jest na rdzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 ... albo raczej dobrze przyjrzyj się podstawie fryzjera - mój był "wklęsły" i wyniki też były fatalne. (Cóż, do Chin trafiają maszyny CNC o 30-letnim przebiegu, które normalnie już dawno powinny leżeć na szrocie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid_Cooling Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Może nie dałeś pasty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 przeciez freezer ma juz nalozona paste... stawiam na krzywa czape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...