Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Creative X-Fi Music i zestaw kina domowego - LG HT552TH - TALLBOY. Polaczylem to miedzy soba poprzez kabel coaxial->konwenter->kabel optyczny. Problem polega na tym, ze dzwieku praktycznie nie slychac. W wiekszosci sa tylko jakies trzaski czasami przerywane dzwiekiem. Nie ma znaczenia czy uruchamiam winamp'a, powerDVD, czy KMPlayer'a.

oto ustawienia ac3filter ->

Dołączona grafika

Prosze o jakies rady, bo juz brakuje mi pomyslow :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta karta ma wyjście spdif w postaci coaxial'a? Nie wydaję mi się :D Jak już wyjście cyfrowe spdif jest to mini jack i możesz podłączyć poprzez zwykły kabel mini jack >> 2 x chinch (z tym, że do wejścia elektrycznego we wzmacniaczy wtykasz tylko jeden kanał). Tylko nie wiem czy zestaw posiada wejście elektryczne (coaxial) :D Moim zdaniem winę za obecny stan rzeczy ponosi czarodziejskie połączenie z konwerterem :D pzdr

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywisice ze karta nie posiada wyjscia coaxial. Dlatego kupilem odpowiedni kabel mini jack 3.5 mono - cinch (RCA). Niestety wzmacniacz nie posiada wejscia Coaxial, tylko optyczne, wiec bylem zmuszony dokupic konwenter (http://www.sklep.rms.pl/index.php?p1210,konwerter-coaxial-optyczny-rca-in-toslink-out)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem wyjscia - musialem to dokupic. Za badzo nie wiem, jak moge sprawdzic czy ten konwenter jest sprawny.

Rozumiem, ze ustawienia AC3filter sa OK?

Moze jeszcze gdzis trzeba pogrzebac w ustawieniach? Macie jakis pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj podlaczylem kino domowe do kompa mojego kumpla z Audigy 2 ZS i wszystko dzialalo bez problemu. Teraz juz wiem, ze jest to wina mojej k. muzycznej. Czy da sie to jakos naprawic?

Moze jest to wina chpsetu nforce4?

Edit:

Sorry za brak edycji poprzedniego posta.

Edytowane przez gs7t4h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto ustawienia ac3filter ->

Dołączona grafika

Prosze o jakies rady, bo juz brakuje mi pomyslow :mur:

używam KMP do filmów HD, korzystam z DD i DTS,moje ac3 wyglada tak i wszsytko chodzie elegancko:

Dołączona grafika

powiedz czy pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uaktualnilem streowniki do najnowszej wersji i nic sie nie zmienilo. Zamierzam jeszcze sprawdzic Audigy u siebie w kompie. Zobaczymy, czy tez sa problemy.

@FanEk

Jutro sprawdze Twoje ustawienia AC3 u siebie.

Edit:

Sprawdzilem nowe ustawienia i nic sie nie zmienilo.

Dodatkowo przeinstalowalem sterowniki, zamienilem slot PCI, wyciaganalem tuner tv, karte sieciowa i caly czas to samo ;/

Juz nie mam cierpliwosci do tego X-Fi i kupuje Prodigy 7.1

Edytowane przez gs7t4h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi