Skocz do zawartości
liderek2

Płyta Abit Nf7 - Co Robie Nie Tak?

Rekomendowane odpowiedzi

mam plyte ABIT NF7 na nforsie 2 , windows XP ,

wyciagnallem bateryjke z plyty , wlozylem ponownie , czyli bios jest w swej pierwotnej formie .

mam grfike radeonx800gto .

jak w biosie ustawie na agpx8 / bo jest nastawione na auto / to mi nie startuje komp , musze znowu resetowac biosa .mam na razie duronka800 , chce kupic athlona powiedzmy2800 barton , ale nie wiem czy warto jesliby z plyta mialo byc cos nie tak , albo ja cos zle robie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na auto działa dobrze? Jak tak to zostaw auto.

Chcesz kupować bartona 2800? to przecież chyba trzeba fortune za to dać.

Pamięci ile masz? Czy będziesz chciał dokupić pamięć?

Jeśli płyta byłaby dobra to sprzedać najlepiej, x800gto na agp też sprzedasz w takiej cenie, że starczy na odpowiednik na pci-e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci mam 512 mb DDR2 400 GOODRAM .

no zamiast athlona 2800 moze 2500 ale chyba nie mniej .

a co do zmiany konfiguracji i przejscia na pci expres to masz racje : pamieci szybsze i dwa razy tansze , grafika tez , procki tez ,

same kozysci , tak tez chce zrobic , no ale skoro juz mam te plyte to chcialbym sprawdzic jej mozliwosci .

a tak przy okazji to jaka plyte polecalbys pod atlona 64 x2 , pci ex ,procka nie mam zamiaru podkrecac .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzech nie kręcić X2 a64. Co do płyty to nie polecę Ci. Poczytaj w dziale o A64. Musisz wiedzieć czy komp ma być do gier - wtedy wiadomo grafika osobna. Jeśłi zastosowania 2D to wystarczy integra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...