Skocz do zawartości
The_Wayn

Dziwny Problem Z Fortronem Fsp350-60mdn(r)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki problem - po podłączeniu zasilacza FSP350-60MDN rev. ® komp nie chce wystartować :mur:

tzn. na monitorze jest no-signal a bios daje dziwne sygnały... sprawdzałem na dwóch płytach: MSI - 7985 oraz gigabyte GA-8SGXP i przy tych samych podzespołach (p4 2,4 i geforce 6200) (siedze na s478)

sprawa jest o tyle dziwna, ze na badziewnym zasilaczu I-BOX 350W wszystko chodzi normalnie 8O

co może być tego przyczyną? jakieś sugestie? sprzedawca u którego kupiłem ten zasilacz używał go na configu Athlon x2 4800, 2x 250GB SATA II Raid, NVidia 8600 GT

Edytowane przez The_Wayn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Piny we wtyczce 20 pin są dobrze wpięte ? nic się nie tlekocze? Odpal zasilacz na zimno - zielony do czarnego i sprawdź napięcia na liniach pod jakimś obciązeniem

co masz na myśli pisząc "tlekocze"? hmm wtyczka 20 pin jest raczej dobrze podpięta bo jest tam przecież taki "klips" i na odwrót chyba byłoby źle podpięte? chociaż różne rzeczy już widziałem i może to jest właśnie powód :blink:

odnośnie sprawdzenia napięć to właśnie planuje się tym zająć, ale nie mam jeszcze odpowiedniego miernika

edit: może się coś złego wydarzyć jeżeli podłącze wtyczkę 20 pin na odwrót?

Edytowane przez The_Wayn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi