szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam mam pytanie i podszebuje szybkiej odpowiedzi czy taki zasilacz http://allegro.pl/show_item.php?item=304951128 wystarczy pod tą karte http://allegro.pl/item305076501_galaxy_gf_...ns_samsung.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Nie starczy, nie kupuj tego bezmarkowego shitu! Zastanów się nad jakimś Amacroxem Warrior 450W albo 400W lub ewentualnie nad jakimś Chieftec'em. Na zasilaczu nie oszczędzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) to nie jest zasilacz pod nowe platformy. W nowej platformie trzeba mocnej linii 12V, najlepiej jak są ze 2, a w tym co dałeś linka jest mocna 5V i dość słaba 12... na zasilaczu nie oszczędzaj, w zależonosci ile Ci procek ciągnie jeszcze.. ale brałbym amacroxa 450 MINIMUM.. no ale niech wypowiedzą się eksperci co dokładnie masz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ja tylko naprowadzam. Edit: Lekkie spóźnienie:) Edytowane 3 Lutego 2008 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Jaki zasilacz pod ta karte http://allegro.pl/item305076501_galaxy_g...msung.html Intel core 2 duo 1,86ghz i 1GB ram ( w przyszlosci chce przejsc na 2GB albo 4GB) tak aby nie bylo zadnych resetow ani blue screenow. Jakies konkretne propozycje taki zeby byl dobry i niedrogi ja jestem w tym kompletnie zielony ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Ile masz kasy? Amacrox 450PFN da rade z takich do 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 moze byc powyzej 200zl zalezy mi na tym zeby nie zabraklo mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 szakalos4 napisał(a): moze byc powyzej 200zl zalezy mi na tym zeby nie zabraklo mocy Corsair 550W cena ok 250zł jak za dużo to 450W też będzie w sam raz ok 210zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 to co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zeby na pewno nie zabraklo mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) szakalos4 napisał(a): to co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> zeby na pewno nie zabraklo mocy? tak jak napisałem - corsair lub amacrox Edytowane 3 Lutego 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 a ten jest leprzy http://allegro.pl/item303997160_zasilacz_c...0vxeu_550w.html zastanawiam sie nad tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Ja mam Bequiet 500W i jest OK. Ale myślę że jakiś dobry zasilacz 450W np. Bequiet powinien wystarzczyc, chociaż zawsze lepiej mieć trochę Watów w zapasie:) Edytowane 3 Lutego 2008 przez radiator11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Nawet ten mój Chieftec 450W jest dobry. Świetnie trzyma napięcia,ale jest dosyć głośny ,więc wymieniłem wentyl i jest praktycznie niesłyszalny. Ja bym brał Bequiet 450 W. Spokojnie wystarczy do 8800GT i OC procka i jest cichutki. EDIT: Po co zakładasz dwa takie same tematy. ? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=256930 Edytowane 3 Lutego 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 co to mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jesli chce dokupic 4GB ram i podkrecic procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Weź taki jak mój. Albo ten (jak masz 320zł) http://www.allegro.pl/item301392444_zasila...0hxeu_520w.html Na zasilaczu nie ma co oszczędzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalos4 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) ale ja niemam az tyle a jest tanszy taki zeby wystarczyl mi do podkrecenia procesora i 4GB ram no i oczywiscie 8800GT Edytowane 3 Lutego 2008 przez szakalos4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4 FUN Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 radiator11 napisał(a): Weź taki jak mój. Albo ten (jak masz 320zł) http://www.allegro.pl/item301392444_zasila...0hxeu_520w.html Na zasilaczu nie ma co oszczędzać. za tyle to masz to już pisałem na HPC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falar Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Dziobak napisał(a): Nie starczy, nie kupuj tego bezmarkowego shitu! Zastanów się nad jakimś Amacroxem Warrior 450W albo 400W lub ewentualnie nad jakimś Chieftec'em. Na zasilaczu nie oszczędzaj. Czytając reklamę tego zasilacza, to można dojść do wniosku, że to jeden z najlepszych zasilaczy na rynku ;] A tak na serio, to nowe zasilacze nigdy nie są aż tak tanie (w tym przypadku cena świadczy o jakości) ja też polecam jakiś Chieftec-mam i jestem zadowolony, nie jest nawet głośny (co prawda ma pewnie więcej niż tamten, który ma 18 dB, ale też jest cichy). I tak sie zastanawiam, że jeżeli faktycznie osiągnąłby te 18 dB, to ciekawe, jaki przepływ powietrza byłby, bo 80mm zazwyczaj są głośniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) 4 FUN napisał(a): za tyle to masz to już pisałem na HPC ;] No i po co mu taki zasilacz. 750W nie jest nawet potrzebne do SLI. A do autora tematu. To w końcu ile masz kasy na zasilacz?? bo tak to się nie dogadamy:) Edytowane 3 Lutego 2008 przez radiator11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
west96 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A może ktoś z was wie dlaczego Corsair 520W kosztuje ok. 350zł a Corsair 550W - 250zl? 520W: http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search...xPrice=99999999 550W: http://www.ceneo.pl/categories.aspx?search...xPrice=99999999 Ze swojej strony polecam Corsair 520W/550W. A ile zamierzasz przeznaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 west96 napisał(a): A może ktoś z was wie dlaczego Corsair 520W kosztuje ok. 350zł a Corsair 550W - 250zl?Hmm ... pomyślmy ... może dlatego że HX520 ma odpinane kabelki i jest cichszy (inaczej sterowany wentylator) i pewnie bebechy też ma nieco inne :rolleyes: (a i różnica w cenie jest mniejsza choć zależy gdzie się kupuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
west96 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 To co się bardziej opłaca brać? 520W czy 550W? Też bede miał 8800GTS 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 520 - lepsza kontrola obrotami wentyla= cichszy - odpinane kable - 3 Linie 12V a w 550 jest tylko 1 linia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Oczywiście że 520W. Nawet cena mówi sama za siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 tyle że corsair ma podobno lipny wentyl i potrafi chrupać, jeśli Ci to nie przeszkadza to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyl-ek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Nic nie chrupie... Cisza i jeszcze raz cisza Edytowane 4 Lutego 2008 przez Bazyl-ek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 owszem łożysko słychać.. z 20-30cm, ale to wtedy kiedy wlaczalem sam zasilacz... ogólnie to mój seagate w SQD go zagłusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Ten Corsair powinien być dosyć cichy. Ale jak Ci będzie to przeszkadzać to żaden problem wymienić wentylator. Ja tak robiłem w starym modecomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 tak jak mówi jest cichy.. trzba sie mocno wsłuchać zeby go usłyszeć a co do wymiany- plomba jest na śrubce i ciężko będzie ją odkleić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiator11 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Jeśli chodzi o ten zasilacz to zmiana wentylatora nie będzie potrzebna. Każdą plombę da się jakoś zdjąć, tylko kto by ryzykował utratę gwarancji;D Ja w modecomie nie miałem tego problemu z plombą więc mogłem spokojnie wymienić wentylator, no ale cóż Corsair to przewidział i założył polmbę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cstach Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Panowie a Moj komp z moja zasilka (corsair 450W) pociagnie 8800Gt ?? Kiedys bedzie planowane 4GB ramu i OC Procka. Ile wtedy taki zestaw bedzie W pobieral? Ponoc powyzej 400W na moim corsarze mozna zapomniec o ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...