Skocz do zawartości
redguy

Cały Zestaw Za Ok. 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszono mnie o pomoc w złożeniu zestawu za podaną kwotę. Przejrzałem forum i nakreśliłem wstępną konfigurację. I teraz mam prośbę do Was o ocenę i ewentualne poprawki.

Procesor: E2160 BOX, w przyszłości być może zmiana na jakiegoś quada (~210zł)

Płyta: Tu mam klika propozycji za ok. 350zł: Abit IP35, Gigabyte P35-DS3R, P31-DS3L, DFI Blood Iron

Grafika: Gigabyte 8800GT z Vobisa za 649, Gigabyte 3870 lub jakiś 3850 (<650zł)

Ram: Kingston 2x1GB DDR2 800MHz (~150zł)

Obudowa: za około 150zł: Cooler Master Elite 331, Sharkoon Rebel 9, Tacens Signum, Thermaltake Mambo

Zasilacz: Amacrox AX500-A (240zł)

Dźwięk: X-fi Extreme Audio za ok. 130. Wiem, że to kastrat, ale karta z powodzeniem powinna zastąpić zintegrowaną

Dysk: Seagate 250GB ST3250410AS. Pojemność nie musi być duża ze względu na podłączenie innych dysków.

DVDRW: Pioneer 212(D) za ok. 100zł

Razem wychodzi ~2200zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Poproszono mnie o pomoc w złożeniu zestawu za podaną kwotę. Przejrzałem forum i nakreśliłem wstępną konfigurację. I teraz mam prośbę do Was o ocenę i ewentualne poprawki.

Procesor: E2160 BOX, w przyszłości być może zmiana na jakiegoś quada (~210zł)

Płyta: Tu mam klika propozycji za ok. 350zł: Abit IP35, Gigabyte P35-DS3R, P31-DS3L, DFI Blood Iron

Grafika: Gigabyte 8800GT z Vobisa za 649, Gigabyte 3870 lub jakiś 3850 (<650zł)

Ram: Kingston 2x1GB DDR2 800MHz (~150zł)

Obudowa: za około 150zł: Cooler Master Elite 331, Sharkoon Rebel 9, Tacens Signum, Thermaltake Mambo

Zasilacz: Amacrox AX500-A (240zł)

Dźwięk: X-fi Extreme Audio za ok. 130. Wiem, że to kastrat, ale karta z powodzeniem powinna zastąpić zintegrowaną

Dysk: Seagate 250GB ST3250410AS. Pojemność nie musi być duża ze względu na podłączenie innych dysków.

DVDRW: Pioneer 212(D) za ok. 100zł

Razem wychodzi ~2200zł

wszystko raczej bardzo fajne, tylko RAM może lepszy? Grafa na pewno 8800GT wg mnie

Poza tym reszta jak najbardziej OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

A co z ramem jest nie tak? Jaki byłby lepszy?

zależy co i jak chcesz kręcić

najlepiej coś na micronach D9, np GoodRAM Pro

ale wystarczą ci jakieś fajne OCZ lub Patrioty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi