Skocz do zawartości
@hxc

Widescreen Samsunga - Dobry Wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w ferie, które zaczną się w przyszłym tygodniu mam zamiar kupić sobie monitor ponieważ obecny Samsung SM753FX źle wyświetla kolory, i wczoraj z tatą byłem w w/w Saturnie w którym wychaczyłem fajny monitor:

Samsung SM2032BW za 979zł w Saturnie i za 959zł w Vobisie

Monitor w sklepie sprawiał dobre wrażenie, ładne kolory i kąty, super kontrast aczkolwiek przyczepił bym się do ostrości obrazu, która mogłaby być lepsza. Jak już powiedziałem szukam monitora na raty do 1000zł 20' lub wiecej, chciałbym żeby miał też porty USB ale to tylko mój taki kaprys. Początkowo przymierzałem się do często tutaj wspominanego Gateway'a 21', który powalił mnie swoją ceną. Lecz jak sie okazało po szybkim mailu do sprzedawcy:

Witam

Oferowane monitory są używane ,minimalny koszt zakupu nowego egzemplarza tego modelu na matrycy spva to obecnie 1300 zł

Cena zalezna jest od stanu matrycy ,te za 849 zł mają stan zbliżony do ideału (zdarza się np.kreseczka 2mm lub pikselek ) -ich stan jak na sprzęt używany określiłbym jako zbliżony do ideału.Wszystkie tańsze mają "różne historie" na matrycy 699 zł ( b klasa) np. ryska do 2 cm -nie przeszkadzająca w pracy stan bardzo dobry . Te po 599 (c klasa) np. rysa do 7cm i "dalej" d klasa za 499 zł(przeważnie linia lub rysa ponad 7 cm ) ,oraz E klasa po 369 zł ( z reguły wieksza ilość lini od 5 do 20 ) .

Dlatego właśnie preferujemy odbiór osobisty- zapraszam w weekend na giełdę w Katowicach ,lub w tygodniu do sklepu we Wrocławiu -można dokładnie obejrzeć monitorek przed zakupem.

Nie dysponujemy zdjęciami gdyż każdy monitor wygląda inaczej ,zarówno ze względu na daną grupę cenową , jak i w obrębie danej klasy zdarzają się lepsze i gorsze egzemplarze ,a każdy przypadek jest indywidualny .Monitory objete są roczną gwarancja ,a w skład zestawu wchodzi kabel transmisyjny D-sub ,oraz kabel zasilający.

P.S. Ja sobie zakupiłem do domu taki za 499 zł , ma linię ,ale mnie to osobiscie nie przeszkadza . Wszystko zależy od klienta -jednemu nie przeszkadza ( i ma 350 zł w kieszeni ) ,drugi woli wydać więcej na sprzęt w lepszym stanie.

Pozdrawiam Łukasz Krawczyk-Microtech

Microtech A.Błaszczyk ,Ł.Krawczyk

(wejście z tyłu giełdy elektronicznej ,

między domarem ,a giełdą )

ul.Robotnicza 1b

53-607 Wrocław

Poźniej przymierzałem się do Asus'a 193SW, który wizualnie mi się bardzo podoba, a którego nie miałem przyjemności zobaczyć w dwóch sklepach Saturna we Wrocławiu.

Macie coś godne polecenia z tej marnej oferty?

Odrazu mówie, że nie chce LG.

Edytowane przez @hxc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi