Skocz do zawartości
jarski185

Jaki Ram Wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

witam korzystam z plyty glownej Asrock 775VM800, no i mam watpliwosc jaki rodzaj pamieci ona obsluguje, dokumentacja sprzetu zawiera informacje ze plyta wspolpracuje z DDR400/333/266. Zawiera takze informacje ze maksymalnie mozna wpiac do tej plyty 2gb ramu.

Moje watpliwosci dotycza tego sformulowania:

Memory: 2 DDR DIMM Slots: DDR1 and DDR2

1 DDR DIMM Slot Supports PC3200 (DDR400), Max. 1GB,

2 DDR DIMM Slots Supports PC2700 (DDR333) /

PC2100 (DDR266), Max. 2GB

Czy znaczy to ze dwa giga mozna wpiac przy zalozeniu ze uzywac bedziemy tych pamieci o czestotliwosci 333/266??

No i jeszcze chcialem zapytac o kompatybilnosc pamieci w dol, czy kazde ddry beda dzialaly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam korzystam z plyty glownej Asrock 775VM800, no i mam watpliwosc jaki rodzaj pamieci ona obsluguje, dokumentacja sprzetu zawiera informacje ze plyta wspolpracuje z DDR400/333/266. Zawiera takze informacje ze maksymalnie mozna wpiac do tej plyty 2gb ramu.

Moje watpliwosci dotycza tego sformulowania:

Memory: 2 DDR DIMM Slots: DDR1 and DDR2

1 DDR DIMM Slot Supports PC3200 (DDR400), Max. 1GB,

2 DDR DIMM Slots Supports PC2700 (DDR333) /

PC2100 (DDR266), Max. 2GB

Czy znaczy to ze dwa giga mozna wpiac przy zalozeniu ze uzywac bedziemy tych pamieci o czestotliwosci 333/266??

No i jeszcze chcialem zapytac o kompatybilnosc pamieci w dol, czy kazde ddry beda dzialaly?

przy zajeciu jednego portu max 1GB w kosci 266/333/400

jezeli w dwa porty to tylko 266/333 zeby obsluzylo 2GB (2x1GB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi