Przemos19 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Witam Potrzebuję opinie szanownych użytkowników jaki monitor do 1000zł do gier, filmów, pisania, internetu, CZYTANIA, byłby najlepszy. Moja karta graf to tymczasowo GF2MX. 19", wide. Żadne inne wymiary/opcje mnie nie interesują. Z czasem reakcji gtg 2ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Według mnie lepszy normalny 1280x1024 19". Większy musi mieć większą rozdziałke więc lipa a panorama to tylko do oglądania filmów przy czy korzystam z TV podłączonego do kompa więc to jest oglądanie:) i od siebie polece LG 1982U super monitorek no może trochę przekracza cene ale warto bo fajny a obraz extra! i napewno nie panorama :P i gral będziesz aż milo na GF2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Hehe, niestety moj GF6600 dostał z pioruna dobry czas temu :/ A gram w Starcraft, Combat Mission, Western Front itp. Ale myśle też przyszłościowo, bo komputer w ciągu roku musi ulec wymianie, no i mój poprzedni 9 lat służy, więc nowy też powinien tyle (a więc czy 19" zwykłe już nie staje się przeżytkiem:) )? Myślałem o panoramie, dlatego że dużo pisze, tłumaczę, oglądam filmy itp. I nienawidze nachodzących na siebie okienek - ogólnie mało miejsca na puplpicie nie lubię. Dzięki za pomysł anyway ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 19" zwykłe już nie staje się przeżytkiem:) )? tego nie rozumiem :) to w wyborze sprzętu komputerowego też jest (liczy się ) jakaś moda ??? myślisz że w przyszłości nie uruchomisz NETA czy gry że masz normalną 19 :) Wszystko zależy od preferencji i co tobie pasuje a reszte miej gdzieś :P bo to i tak ty będziesz z tego korzystał i wybierz najwygodniejsze dla siebie rozwiązanie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Mam na myśli, że gdy kupowałem monitor 15" to standard, 14" też jeszcze były (jak i 13"). Ale niedługo potem (3 lata) wszyscy nagle 17" już tylko kupowali. Teraz znowu słyszy się że zaprzestaje się produkcji paneli 17" (a więc po pewnym czasie dosięgnie to 19"?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+931CW+B - przeglądałem sklepy dalej i ten mi wpadł w oko, wiecie coś na jego temat? Wart polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basetek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Szajsunga niet. Może wygląda ładnie, ale głównie kojarzy mi się z częstymi pobytami w serwisie. Serwis sam w sobie też jest bardzo kiepski. Za tą cenę brałbym coś z LG, np. powyższy model. Od niespełna dwóch lat moja uwaga jest skupiona na tą własnie markę. Doczynienia z serwisem też miałem, a w monitorach lcd jest to ważne. Jakość LG wg. mnie jest bardzo dobra, biorąc pod uwagę klasę cenową. Oraz gwara zero martwych pikseli zachęca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+931CW+B - przeglądałem sklepy dalej i ten mi wpadł w oko, wiecie coś na jego temat? Wart polecenia? jeżeli masz 1000zł to dlaczego nie 22" wide? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 ja ci polecam LG L197WH-PF ma bardzo dobre parametry i cieszy się dobrą opinią wśród użytkowników. Czego chcieć więcej? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 bo na 22" to sobie nawet w Combat Mission nie pogram w jego rozdzielczosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 bo na 22" to sobie nawet w Combat Mission nie pogram w jego rozdzielczosci ;)ech znowu to samo, pograsz w 1440x900 i obraz będzie CACY w porównaniu z kurdupelkiem 19" WIDE myślisz ze co na 30" 2560x1600 to będzie gorzej sie grało niz na 19" 1440x900 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Mam na myśli wydajność karty obecnie, bo komputer bedzie wymieniany na premiere Starcraft II :) (czyli nie za szybko). No chyba że Ci co mówią że w wyższych rozdzielczościach gry więcej wymagają się mylą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOOdaq Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+931CW+B - przeglądałem sklepy dalej i ten mi wpadł w oko, wiecie coś na jego temat? Wart polecenia? mam ten monitorek, wersja nie CW tylkO BW... godny polecenia moim zdaniem ;) nie snieży, nie smuży, sporo możlowiści regulacji obrazu, standartowa rozdziałka jednak 1440x900 - przy innych krzyczy że mu źle... wadą jest brak jakiej kolwiek regulacji kątów nachylenia monitora - wszystko z podstawką skręcasz na sztywno... można oczywiście dokupić mocowanie na sciane i po klopocie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Mam na myśli wydajność karty obecnie, bo komputer bedzie wymieniany na premiere Starcraft II :) (czyli nie za szybko). No chyba że Ci co mówią że w wyższych rozdzielczościach gry więcej wymagają się mylą. ja mowie tylko ze na panoramie 22" 1680 pograsz w 1440x900 i obraz będzie bardzo dobry ten mit o jakiejś kolosalnej różnicy w grach między natywną a mniejszą to dla mnie czyste bzdury, spokojnie można grać o stopień dwa niżej od natywnej fotki (nie screeny!) zrobione na iiyamie 22" E2200, klatka z FARCRY w rożnych rozdzielczościach: 1024x768:____________________________1280x1024: 1440x900:____________________________1680x1050: Edytowane 5 Lutego 2008 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 LG L197WH-PF - możecie coś dobrego o nim powiedzieć z doświadczeń własnych ;)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 bierz samsunga 226bw a nie jakies male 19 cali, to takie niskie ze kiepsko sie pracue na nim. a gry odpalisz w 1440 zamiast 1680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemos19 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Po raz trzeci podkreślam że nie będę podążał za owczym pędem do coraz większych monitorów, co jest li tylko chwytem marketingowym aby kupować więcej i drożej. Potrzebuje 19" panorame i nic więcej. Zobaczyłem na żywo parę monitorów ostatnio i wybór padnie na LG 196wtq-sf. (chyba że znacie jakies wielkie wady które od niego odrzucają). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...