Gienek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) witam serdecznie zastanawiam sie nad kupnem monitora LCD 22 cale (cena do 1500zł) ktory bedzie mi sluzył tylko i wyłacznie do filmów i prostych aplikacji komputerowych typu word czy przegladarka internetowa, z gier wyroslem, a prawde mowiac nie mam na nie takze czasu prosilbym w zwiazku z tym o polecenie jak najlepszego monitora do moich wymagan, albop moze TV bo nie wiem co kupic. jezeli polecalibyscie TV to budzet mozna ewentualnie o pare stowek 3-4 naciagnac Druga moja czesc pytania to ta najwazniejsza czyli czy monitory albo tv lcd reaguja na brak ekranowania w kolumnach gdyz w moim przypadku fronty od KD nie sa ekranowane i nie moge ich odsunac, a moj crt reaguje(przebarwienia) bede wdzieczny za opd pozdrowionka Ps co do wyboru to naprawde czytalem tysiace postow ale nie wiem co juz jest dobre bo jeden pisze ze taka matryca zla ze taka dobra a inny na odwrot, mozna krecka dostac wiec odp mi sugerujcie sie tym ze to LCD do filmow-czyli chyba kat widzenia i barwy priorytet tak? o i jeszcze jedno monitor nie ma prawa piszczec czy cos w tym stylu, bo po prostu nie moze przeszkadzac w ogladaniu filmow w nocy nie wiem ale wierze ze Wy tak Edytowane 5 Lutego 2008 przez Gienek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 wiec odp mi sugerujcie sie tym ze to LCD do filmow-czyli chyba kat widzenia i barwy priorytet tak? nie wiem ale wierze ze Wy tak jezeli kąty widzenia priorytetem to żaden 22" bo 99.9% to matryce TN do gier o najsłabszych kątach widzenia, wyjątek eizo za 2500zł LCD nie reaguje na magnesy z głośników... do filmow kup może 24" ale tu większy wydatek 2000zł minimum... TV do pracy z tekstem odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Samsung ma matrycę SPVA 22" i wystarczy poczekać aż zaczną monitory tworzyć na niej i będą dostępne w Polsce ;) Na pewno lepiej niż TN i cena nie będzie tak wysoka jak Eizo. ew. jeśli masz możliwość http://www.planet-notebook.com/lenovol220t...ort-p-7195.html Edytowane 5 Lutego 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 dziekuje chlopaki wlasnie o takie odp mi chodzilo czyli na 100% nie reaguja, to fajnie jesli moge jeszcze spytac co sadzicie o tej firmie mirai http://www.allegro.pl/item304410492_promo_...hdmi_mirai.html czy to firma kszak czy moze jakas marka dobra ale niewypromowana? a co sadziecie o benq? http://www.allegro.pl/item301380634_hit_be...gw_3_lata_.html czy http://www.allegro.pl/item305547303_promoc...black_wide.html lub tym co mnie przeraza wrecz cena i bajerami http://www.allegro.pl/item304392898_chcesz..._on_tanio_.html pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Monitory które podałeś są na TN - ja bym do filmów odradzał ... ale jak nie będzie Ci przeszkadzać różnica w "jasności/gamma" barw między dołem a górą wynikająca ze słabej char. kątowej matryc TN to czemu nie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) ja odradzam TV do filmów. ostatnio nareszcie byłem sam w domu i mogłem sobie w spokoju obejrzeć film DVD 16:9 na 42" philipsa za 4tyś zł. No i wielkie rozczarowanie, myslalem ze oglądam divxa, widać było kompresje, kwadraty itp, zakłócenia przy literach. Sprawdzałem na SCART i chinchac, zmienialem ustawienia, pal, ntsc, bez zmian. Jak dotąd oglądam filmy (DVD) na swoim komputerowym monitorze CRT 22" eizo i nie mam żadnych zastrzeżeń, pefekcyjna jakość, poprostu DVD. Więc wogole typowego TV 1300x768 nie polecam do oglądania filmów a nawet się nad tym zastanawiałem. Sam bede kupowal 24" hp i podlacze do niego stacjonarny odtwarzacz DVD np manta , poprzez DVI i powinno być OK, i też będe mógł HD oglądać, a na typowym TV HD nie jest dostępne. --- mały edit: dzwięk w tym tv 42" philipsa naprawdę mnie powalił, czułem się trochę jak w kinie, a tymbardziej to dziwne że przy komputerze mam logitechy Z-5500 które jednak takiego efektu nigdy mi nie dały. Edytowane 5 Lutego 2008 przez freddy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 z tych które podales wziolbym pewnie tego Gateway-a firma jest dosc solidna , mialem w rekach tablet tej firmy; a co do ogladania filmow to koneserem nie jestem i jakos daje rady ogladac filmy na lcd bez odruchów wymiotnych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 ale te gateway wyglada tak czy tak? on ma pivota? lepszy jest od 226bw? nie wiem czy oplaca sie 150zł do samsunga dokladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...