Skocz do zawartości
majkeldzekson

Jakie Wentyle 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie polecacie wentyle 120x120mm ? Dodam, ze nie zalezy mi zbytnio na ciszy, bo jak chce wlaczyc kompa na noc to zawsze moge wylaczyc te wentyle.

Chodzi mi o jak najwiekszej wydajnosci.

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...ng_Fan_12L.html cos takiego bedzie dobre ? są jeszcze wersje z 1500rpm, czy cos takiego bedzie wydajniejsze od acutake ?

Edytowane przez majkeldzekson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ogromna ilość wentylatorów.

Podaj może orientacyjną cenę za sztukę to wtedy będzie można bardziej szczegółowo doradzić. Fan12L ma niewielką wydajność - jest nieco słabszy od Acutake. Fan12 (bez L) jest wydajniejszy od obu - kręci się z prędkością 1500rpm wobec 1000rpm Fan12L. Acutake to 1200rpm.

Nie zależy Ci na ciszy, ale rozumiem, że uszy Ci się wyksztaciły i hałas turbiny JumboJeta to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej? ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak

Teraz wytrzymuje 6 wentylatorow 80x80 firmy best cooler ktore sie kreca 2500rpm czy nawet troche wiecej :)

I juz sie przyzwyczailem do takiego hałasy. Jak chce zostawic kompa na noc to poprostu odlaczam te wentyle.

Jaki halas ma ten sunon z przeplywem powietrza 181,79 m3/h ? :F

Podobny do tego co teraz mam czy bedzie sporo wiekszy ?

Na wiatrak nie chce przeznaczyc wiecej niz 30zl

Edytowane przez majkeldzekson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może polecę cos nietypowego, bo nie znalazłem tego wentylatora w seryjnej sprzedaży. Ale może ktos po fanswapie chciałby ci odstąpić.

Mianowicie chodzi o wentyl Yate Loon, który używa się do chłodzenia zasilaczy m.in. (Huntkey 14cm, amacrox warrior 12cm) ja akurat mam amacroxa po fanswapie, jednak z yate loona korzystam. Nie biorąc pod uwagę głośności, jest on bardzo wydajny, na 12v ciężko go postawić swobodnie w miejscu ;) Tyle z własnych doświadczeń.

Opierając się na teście http://www.mod-planet.com/index.php?module...e&pageid=95 zwróć uwagę na tt thunderblade ;)

Edytowane przez eaia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi