komo Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Mam problem, kupiłem ostatnio pamięci PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 i nie chcą działać. Dotychczasowo miałem Geile 533MHz CL4 2x512MB i komp śmigał dobrze, ostatnio postanowiłem dokupić więcej RAMu i wybór padł na patrioty, wyciągłem Geile, zamontowałem te Patrioty odpaliłem kompa odrazu w biosie zmieniłem napiecie z 1.9v na 2.2v i komp nie chce ruszyć, włączam i czarny ekran, POST nie przechodzi. Max napięcie z jakim udało mi się odpalić pamięci to 2.05v ale nawet jak odpale na tym napięciu to Win XP nie działa stabilnie i co chwile są blue screeny. Wiem, że na poczatku chipset P965 nie obsługiwał kości 1GB 800MHz ale nowe biosy usuneły już ten problem więc powinno działać. Sprawdzałem bios i mam najnowszy jaki jest. Cały mój config to: Mobo: MSI P965 Neo CPU: C2D E6300 GPU: GF 7600 GT HDD: WD 250GB 16MB cache SATA II Zasiłka: Chieftec GPS 450W Czego to może być wina ? Walnięte pamięci czy coś z płytą główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...