DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Składam kompa dla braciszka, głównie gry, filmy i internet. Potrzebuje cpu, ram i mobo, resztę mam ze starego kompa. Mobo: ABIT IP35 P35/ASUS P5K-E/DFI LanParty DK P35/? (do 500zł) CPU: to raczej e2160 (o/c) a pamieć: 4GB OCZ DUAL EVP 2x2GB 800MHz TITANIUM DDR2 Na cpu,ram i mobo mogę przeznaczyć max 1100zł ATI X800XL Sapphire 256MB Seagate 200GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 bierzesz płyte za 500 zł a procek za 200? Procek E8200 -560 zł Mobo Asus p5k pro -360 zł Pamięć 2x1 GB OCz Platinum rev 2 --- 160 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 proc jest przejściowy, jak będzie coś lepszego od mojego e6750 w miarę rozsądnej cenie, to mój proc powędruje do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 z mojej strony to polecam abita P35 - chyba najbardziej bezproblemowa plytka ;) p.s. polecam poczytac topic o Abitach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel23 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Też właśnie składam kompa. Procesor E2160, co powiecie na płyte główną gigabyte ga-p35-ds3l??(myślałem nad foxconnem albo MSI, ale znalazłem tego gibabyte w troche niższej cenie i zastanawiam się czy nie będzie problemów?) Zależy mi na podkręceniu tego procesora do ok.2,7ghz Edytowane 5 Lutego 2008 przez Pawel23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 gigabyte też jest OK... mają bardzo dobry serwis, nie to co w przypadku ASUSa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Kalbar Ty masz jakies uprzedzenia do Asusów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 czyli lepiej Abita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jeśli chodzi o te płyty to czy abit ip35 czy foxconn p35a-s czy asus p5k pro to każda jest naprawdę dobra i każdy będzie Ci doradzał to co sam ma ;p Więc i tak będziesz musiał Ty zdecydować co kupisz;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 skłonie się raczej ku Asusowi P5K-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Asus droższy od tych co zostały wymieninone ale to dobra płyta. Asus p5k pro jest podobna do p5k-e (ta pierwsza nie ma wifi słabsze chłodzenie złącze 24ping zle umiejscowione) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 W sumie asusa nigdy nie miałem, miałem 2 DFI, które nigdy mnie nie zawiodły, o abicie też dobre opinie słyszałem, poczytałem trochę topic o tej płycie i myślę że to będzie dobry wybór. A co do proca, to początkowo miał to być e4500 + abit, ale doczytałem, że ten proc jednak nie jest wart tych pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 ja ze swojej strony polece MSI Neo2FR ;). Świetna płyta do OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) btw Scythe Ninja + Fander 120mm da radę schłodzić odpowiednio cpu? A właściwie to czy on się zmieści na tym Asusie? Edytowane 5 Lutego 2008 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Spokojnie schłodzi.Zmiesci sie napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...