Mibars Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam! mam dość pilny problem... Oddałem na gwarancję płytę główną - EVGA nVidia 650i ULTRA, no i jak łatwo sie domyślić płyta nie do naprawienia, ale dodatkowo pojawił się problem z dostępnością tej płytki. Sklep ulubiony.pl zaoferował mi wymianę płyty na inną (dowolną) z dopłata, lub zwrotem nadwyżki w zalezności od tego, czy wybiorę egzemplarz droższy, niż 340,98zł, czy tańszy. No i jaką płytę główną byście mi dziś polecili? Najważniejsze paramery dla mnie, to oczywiście socket 775 :), możliwość przetaktowania RAMu (mam OCZ cośtam "5", zaraz sprawdzę dokładniej), bo mnie obecna płyta pod tym wzgledem ograniczała (max 2,1V), najlepiej bez coolera na mostkach, hmm... Musi być ethernet, dobrze by było, gdyby rządziłą się prędkościami wiatraczkó, bo EVGA skręcała je na niskie obroty i jest cisza :), a bez tego wiem, że potrafi być głośno, albo przynajmniej, by pozwoliła na sterowanie ze speedfana... Co polecacie z tej strony: http://komputer.ulubiony.pl/?action=StoSrh...p;price_max=400 (kryterium ~300-400zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ale na p35 coś ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://komputer.ulubiony.pl/komputery/plyt..._ra_169979.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Imo taka http://komputer.ulubiony.pl/komputery/plyt...ata_169990.html (Ale pewnie przewina sie jeszcze foxconn i abit - co nie wezmiesz bedzie ok :) ) Edytowane 5 Lutego 2008 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 jeśli nie musi być nic na nforce 680i SLI to na p35 można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> http://komputer.ulubiony.pl/komputery/plyt...775_178586.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 http://komputer.ulubiony.pl/komputery/plyt...lan_179100.html Foxconn :P :lol: xacti skąd wiedziałeś :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Dzięki za szybkie odpowiedzi... Może na jutro (po miesiącu!) będe miał sprawny komputer. P35? Nie wiem co to jest, Google mi nie pomógł, ale domyślam się, że to ma związek z tym, że mam Core2Duo E6750 :) SLI mi nie potrzebne :P RAM... TAk w ogóle to wrzuce mój konfig (kopia z tematu o skłądaniu kompa): Płyta Główna:EVGA 122-CK-NF66-T1 n650i -Padło USB Procesor:Intel Core 2 Duo E6750, 2.66GHz Karta Graficzna:PALIT GeForce 8800GTS 320MB - to samo, ale ASUS jednak RAM:OCz Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 - nie wiem, gdzie to "5" mi się przypałętało :) Dysk:SAMSUNG 320GB HD321KJ 7200 SATAII Obudowa :) :OBUDOWA I-BOX EXTREME 969TST (najtańsza nowa :) ) Zasilacz:ZASILACZ BeQuiet StraightPower 450W Klawiatura + myszka:KLAWIATURA LOGITECH OEM Internet 1500 Cordless Laser Napęd DVD-RW: (mam, jakiśtam BenQ) Monitor:BENQ LCD FP93GP EDIT: I mam dylemacik! Czemu droższe płyty wydają się być... Gorsze? - ASUS P5K PRO / i P35 / 2xPCI-E / - Ma jakieś specjalne zalety poza 2x PCI-E (co jest zbędne)? - ABIT IP35 Intel P35 S775 - 345zł... A jakaś taka biedna - MSI P35 NEO2-FR Intel P35 Socket 775 - niecałe 310 zł i ma chyba wszystko poza zewnętrznym cyfr. audio... - FOXCONN P35A-S Intel P35 -335zł i ma chyba wszystko... Którą z tych płyt byścioe polecali? Bo coś musi tłumaczyć te różnice w cenie... Edytowane 5 Lutego 2008 przez Mibars Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 P35 to stary mid-end'owy układ Intela na płytach głównych. Czyli dobre o/c i bezproblemowe działanie. A co do płyt: I Abit, i Foxconn, i MSI będzie dobre (Asus też). Ja celowałbym w Abita lub Foxconna. Ciężko z tej czwórki wyłonić coś lepszego od reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Asusa p5k pro ja doradzałem więc ja sie wypowiem:p Asus ma 8 faz zasilania, ogólnie płyta niemal identyczna co p5k-e wifi (pocięty deluxe) rózni sie chłodzeniem i rozmieszczeniem złącza 24pin (gorzej umiejscowione) Ogólnie płyta naprawde dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jezeli plyta do wymiany a nie jest dostepna to bierz kase, nie maja prawa zmuszac cie, zebys wybral cos innego za ta sama kase . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Jezeli plyta do wymiany a nie jest dostepna to bierz kase, nie maja prawa zmuszac cie, zebys wybral cos innego za ta sama kase .Zwrotu kasy można domagać sięchyba po trzeciej naprawie/wymianie - ale pewny nie jestem. Zresztą całkiem dobry układ bo ta płyta teraz kosztuje 250zł a za 350zł są dużo lepsze konstrukcje więc nie wiem o co biega z tym zmuszaniem :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Zwrotu kasy można domagać sięchyba po trzeciej naprawie/wymianie - ale pewny nie jestem.Nie ma czegos takiego. Mozesz jedynie wystapic o niezgodnosc towaru z umowa ale nie ma czegos takiego jak 3 wymiany = zwrot kasy. Wiekszosc sprzetu jest kredytowana i to serwis glowny decyduje o tym co dostaniesz , czy naprawia , czy moze dostaniesz cos z bufora albo model wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ale ja nie narzekam :) Tym bardziej, że ta płytka zdążyła już stanieć, a ulubiony.pl nie dość, że jest całkiem takio, to mam "w miarę" blisko i odbieram osobiście :) Muszę tylko jak najszybciej jakąś płytkę wybrać.... Chyba się skuszę na FOXCONN P35A-S Intel P35 Czy jakaś inna płytka ma może lepszy kodek dźwięku co najmniej 5.1? rozważam zakuptakiego właśnie zestawu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Ale ja nie narzekam :) Tym bardziej, że ta płytka zdążyła już stanieć, a ulubiony.pl nie dość, że jest całkiem takio, to mam "w miarę" blisko i odbieram osobiście :) Muszę tylko jak najszybciej jakąś płytkę wybrać.... Chyba się skuszę na FOXCONN P35A-S Intel P35 Czy jakaś inna płytka ma może lepszy kodek dźwięku co najmniej 5.1? rozważam zakuptakiego właśnie zestawu... Gigabyte ma bardzo dobry kodek - płyta P35-DS3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 A ta? http://komputer.ulubiony.pl/komputery/plyt...775_171143.html Asus P5KC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 tylko P5K PRO ew MSI Neo-2. Abit beznadziejny support i jak wiesz nie są najtrwalsze. P5KC miałem i słabo kręci, bez rewelacji :) Może za niewielką dopłatą P5E, najbardziej opłacalna płyta na X38 :) Decyzja należy do Ciebie. Bez dopłaty P5K PRO z dopłata P5E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Bierz na p35 bo X38 nie wiele sie rózni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 to P5K PRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibars Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wziąłem Foxconna P35A-S... Pierwsze wrażenie takie trochę niesamowite... Wcześniej miałem płytę EVGA - zwyciężała w wielu testach, ogólnie ludzie zachwalali... A tu zonk, za 4zł mniej dzisiaj mam dużo więcej :) Póki co zachwycam się nową płytką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Tak więc podziel się spostrzeżeniami w wątku o niej ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Foxconn świetna płyta zapomniałem o niej, może to z tej sympatii do Asusów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...