Skocz do zawartości
adamson_81

Problem Z Zapisem Plików Na Pendrive

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem a właściwie to moja znajoma - i teraz to jest też mój problem :].

Otóż z dnia na dzień bez powodu coś się jej porobiło, że nie może zapisać na nim pliku z Worda. Jeśli otworzy z niego jakiś dokument w Wordzie i chce go na nim zapisać wyskakuje komunikat, że nie może tego zrobić ponieważ nie ma praw dostępu do pliku. Dziwne to bardzo bo pojawiło się nagle, pendrive nie ma żadnych zabezpieczeń itp. Jeśli plik edytuje się na dysku twardym to nie ma problemu z zapisem. Skopiowałem wszystko z niego na dysk i sformatowałem pendrive. Po wgraniu na niego jednego pliku worda problem ustąpił ale nie na długo - jak skopiowałem całą resztę to znowu to samo. Próbowałem również na zupełnie nowym pendrivie i to samo.

Nie mam pojęcia co się stało więc wszelkie sugestie mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Pewnie po..chrzaniły się zabezpieczenia plików, lub do worda wkradł się jakiś fajny skrypt ;)

Standardowo anti-wir + metoda copy/paste (przy okazji rozmiar pliku spadnie o 90% :lol: )

Jaki system plików na pendrajwie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie po..chrzaniły się zabezpieczenia plików, lub do worda wkradł się jakiś fajny skrypt ;)

Standardowo anti-wir + metoda copy/paste (przy okazji rozmiar pliku spadnie o 90% :lol: )

Jaki system plików na pendrajwie?

A wiesz, że na to uwagi nie zwróciłem, miałem mało czasu ale sprawdzę to przy najbliższej okazji. Tam są bardzo ważne pliki i wiruski w nich to nie jest dobra rzecz. System plików to FAT czyli chyba domyślny dla tego typu urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi