adamson_81 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Mam dziwny problem a właściwie to moja znajoma - i teraz to jest też mój problem :]. Otóż z dnia na dzień bez powodu coś się jej porobiło, że nie może zapisać na nim pliku z Worda. Jeśli otworzy z niego jakiś dokument w Wordzie i chce go na nim zapisać wyskakuje komunikat, że nie może tego zrobić ponieważ nie ma praw dostępu do pliku. Dziwne to bardzo bo pojawiło się nagle, pendrive nie ma żadnych zabezpieczeń itp. Jeśli plik edytuje się na dysku twardym to nie ma problemu z zapisem. Skopiowałem wszystko z niego na dysk i sformatowałem pendrive. Po wgraniu na niego jednego pliku worda problem ustąpił ale nie na długo - jak skopiowałem całą resztę to znowu to samo. Próbowałem również na zupełnie nowym pendrivie i to samo. Nie mam pojęcia co się stało więc wszelkie sugestie mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 pewnie winda sie posypała. przeinstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamson_81 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 pewnie winda sie posypała. przeinstalować Pewnie nie bo sprawdzane na dwóch komputerach w tym jednym ze świeżym systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Pewnie po..chrzaniły się zabezpieczenia plików, lub do worda wkradł się jakiś fajny skrypt ;) Standardowo anti-wir + metoda copy/paste (przy okazji rozmiar pliku spadnie o 90% :lol: ) Jaki system plików na pendrajwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamson_81 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Pewnie po..chrzaniły się zabezpieczenia plików, lub do worda wkradł się jakiś fajny skrypt ;) Standardowo anti-wir + metoda copy/paste (przy okazji rozmiar pliku spadnie o 90% :lol: ) Jaki system plików na pendrajwie? A wiesz, że na to uwagi nie zwróciłem, miałem mało czasu ale sprawdzę to przy najbliższej okazji. Tam są bardzo ważne pliki i wiruski w nich to nie jest dobra rzecz. System plików to FAT czyli chyba domyślny dla tego typu urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamson_81 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Problem rozwiązany - system plików zmieniłem na FAT32 i gra gitara :) Edytowane 12 Lutego 2008 przez adamson_81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Zmiana systemu FAT -> FAT32 nie powinna nic dać, chyba że FAT był uszkodzony. However, ważne że działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...