CavV6 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Temat otwarty - ile czasu zajmie wam złożenie kompa od podstaw, oczywiście bez instalacji windozy... :bij: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 4h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 4hja bym ZXa nawet w 5 godzin nie rozmontował! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Złożyć. Tzn. mając już części pod ręką to tak jakoś 15, może 20 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 z 45 minut mi zajmuje ostatnio z kupy pudel do dzialajacego bez instalacji windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 DOBRZE złożyć to nawet 2h ale można i w 30min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 w mojej praktyce jeszcze się nie zdażyło, by złożyć kompa bez zacięciwe się w jakimkolwiek miejscu na ciele... A ni razu, a sżożyłem już trochę w swoim życiu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 No tak . Do nowej obudowy powinni apteczke gratis dodawać. Albo chociaż z 10 plastrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Biorąc pod uwagę, że jestem walniętym perfekcjonistą to złożenie kompa zajmuje mi jakieś 10 godzin (3-4 godzinki na złożenie bez pośpiechu a potem w sumie 6-7 godzin na rozmaite poprawki - a to kabelek krzywo a to cos innego ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Da się w 10 min (odpowiednie narżędzia, odpowiednie części...) ale to nie ma sensu! - po co.... Normalnie 1-3 godziny, zależy co trzeba złożyć, jak się straaasznie śpieszy to się schodzi do 30min - ale bardzo tego nie lubie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Ja razem z podokręcaniem wszystkiego obudowy, CD-ROM-u, dysk, floop ok 30min. Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Zalezy jaki sprzet, jakie chlodzenie. No i jaka obudowa. Na szybciocha 30min dokladnie to jakies 1,5h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a taką płyte główną zawsze dokręcacie na maxa, dajecie podkładki, czy używacie tych dup****ych plastikowych szyszek? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a taką płyte główną zawsze dokręcacie na maxa, dajecie podkładki, czy używacie tych dup****ych plastikowych szyszek? :roll:ja mam na kolkach metalowych ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Hmm... gdyby zawczasu wszystko przygotować to całkiem porządne złożenie kompa zajęłoby mi ze 30-40 min. W praktyce zawsze mam niezły burdel, więc... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 były w tym zawody ChipMaster, ustanowił gościu rekord polski poniżej 10 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja jeszcze nigdy calego nie skladalem :P Tzn. nie raz od podstaw skladalem, ale niegdy nie wkladalem do obudowy :P Odkad wyjolem mojego abita z badziewnrj obudowy i kupilem epoxa obudowy nie uzywam... zmieni sie to chyba tylko jak sprawie sobie cos klasy Chiefteca lub jakiegos ladnego bigtowera... a na razie mam to: http://www.pcmaniak.pl/_suchyy/komp2.jpg http://www.pcmaniak.pl/_suchyy/komp3.jpg http://www.pcmaniak.pl/_suchyy/komp6.jpg - pozostalowsci po spalonymz asilaczu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mysle ze w zaleznosci od pospiechu od 1 do 4 h, ale tak naprawde to mozna zlozyc i w 15 minut, ale po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Pospiech nie jest tu wskazany. Zle zalozych radiatorek i procek jebbb!!!! Wiec lepiej wolniej a dokladniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Eeee, panowie tweakerzy :twisted: Skladanie kompa to nei sex z sasiedka o 15:45 (sasiad wraca do domu o 16:00 :twisted: :twisted: :twisted: ). Jasne mozna to zrobic w 10 minut, ale nie o to biega - to trzeba zrobic porzadnie i miec pewnosc, ze gdy wcisniesz przecisk POWER to nie spali ci sie karta, albo proc. Takie zawody moze organizowac tylko jaksi CHIP, gdzie skladasz czyjs sprzet i nic nie ryzykujesz. Nie jeden z was z radkiem 9700 by sie obchodzil jak z jajkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 :arrow: 1-2 h, w zaleznosci od ilosci podzespolow do zamontowania, wielkosci budy itp. brawa dla ludzi, ktorzy robia to w mniej niz 10 min, ale mi sie nigdzie nie spieszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 dla siebie to okolo 50 minut bez instalowania systemu a na jedna srobke to z 25 min :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 20 - 30 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja jak zaczyna sie bawic to potrafie spedzic przy skladaniu calu dzien. troche popatrze, troche poczyszcze, naciesze sie elementami itd... na czas nigdy nie robilem bo nie pracuje na tasmie ;) ale mysle ze w 30 minut bym spoko dal rade. ale ja wole sie pobawic i zrobic to porzadnie. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 komp to nie klocki lego, składam uwaznie bez pospiechu, dokładnie, nierobie prowizory, zajmuj emi to kolo 1,5 godziny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 W sumie z ustawieniem wszystkich zworek na mobo według uznania (często trzeba kilka zmienic ze standardowego położenia na inny), mocowaniem napędów na max liczbę śrubek 4-FDD, 4-HDD, 8-CD, mocowaniem płyty na najwiekszej ilości mocowań (ok 6-8) itd. Min 2h przy składaniu wszystkiego dokładnie. W sumie duzo zależy od prędkości przykręcania śrubek - mysle o śrubokręcie elektrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 18 lat prawie!! Tak składam i qrde nie moge złozyć jeszcze tego mojego kompa! :( :)Cos chyba z kaską marnie jest :( A tego swojego co mam rozłozonego praktyczie w drobny mak składałem mzoe z 20 minut, prawdopodobnie mniej. Procek to stary celek wiec rach ciach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 W robocie to około 15-20 minut i działa !! :) , a W domku to i z 2h zajmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 20-25 minut nie wiecej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mniej wiecej godzinka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...