tomavon Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam Chce kupić sobie nowy komputer ponieważ moj stary ma juz 2 latka i niestety najnowsze gry mi już nie działają. Mam odłożone takich "oszczędności na fajne rzeczy" kolo 25 000 zł i chce z tej kasy kupić sobie właśnie nowy sprzęt. Komputer ma mi służyć głównie do gier. Nie chce wydawać 8000 zł na komputer ktory sie szybko zestarzeje. Chciałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> procesor E8400. Mam pytanie czy znacie szczegoły kiedy wychodzą jakieś kolejne procesory Intel`a? Nie chce aby wyszła jakas nowa linia procesorów za 2 miesiace a moj E8400 moze stalby sie wtedy przezytkiem :/ To samo sie tyczy karty graficznej. Chcialem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> GF8800GT 512 MB ale zastanawiam sie czy nie lepiej zaczekac na GeForce 9. Tylko prosze mi powiedziec kiedy bedzie premiera tych kart - modeli wydajniejszych od 8800Gt w cenie do 1000 zl Prosze tylko nie pisac ze powinienem czekac na jakies 100 rdzeniowe intelki i gpu z directx 50 xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 wiesz co takie podejście czasem powoduje że moje ręce opadają. Nie od dziś wiadomo, że co chwilę praktycznie wychodzi coś nowego ze sprzętu. Teraz sie pytasz czy warto czekać na GF 9, jak wyjdzie 9 to znowu będziesz się zastanawiał może czy warto poczekać na GF 10. To jest bez sensu. Nigdy nie będzie tak, że jakaś karta będzie najlepsza i lepsza od niej już nie wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 w momencie kiedy poraz pierwszy odpalasz nowy sprzet to tracisz na wartosci. czasami mniej, czasami wiecej, ale tracisz zawsze. nie wazne co kupisz, za pol roku na pewno wyjdzie cos nowszego, mocniejszego, w lepszej cenie. albo ustalasz sobie konkretna kwote i za nia na dzien dzisiejszy kupujesz najlepsze co sie da, albo daj sobie na luz z kupnem kompa, tylko kup konsole, ktora bedziesz mogl kisic bez zmiany 2-3 lata i ciagle bedzie naj naj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Co do GF 9 . Na początku ma być 9800GX2 , nowa wersja 7950GX2 , 2 rdzenie G92 ( takie jak w 8800Gt/GTS 65nm ) , każdy na własnym PCB połączone wewnętrznie mostkiem SLI . Sama karta powinna się pojawić na rynku w okolicach 21 marca . Karta ma być o jakieś 30% wydajniejsza od najmocniejszego dziś 8800Ultra , do tego powinna działać na chipsetach Intela ( tak jak to było z GF7950GX2 ) . W kolejce do premiery jest też 9600GT , karta ma być minimalnie szybsza niż 8800GS . Ogólnie o GF 9 i kiedy się pojawią są już 2 tematy : Jeden ogólny Drugi o samej 9600GT Co do CPU . Intel przez conajmiej rok nie będzie zmieniał obecnej linii procków , co najwyżej nowe stepingi istniejących . Dopiero potem ma wejść Nehelem i wraz z nim sporo nowości ( m.in. znika FSB , zintegrowany kontroler pamięci , nowa podstawka , natywna obsługa DDR3 itp ) . Narazie najlepszy wybór to E8200/8400 + Płyta na P35/X38 + 8800GT lub GTS 512 MB , stare 8800 ( GTS/GTX/Ultra na G80 ) jest dziś nieopłacalne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 @tomavon zdecyduj się ile możesz przeznaczyć pieniędzy na zestaw i zdecyduj czy to tez kupujesz czy czekasz na coś nowego. Tylko zapamiętaj, że jak poczekasz miesiąc czy więcej na coś nowszego to wtedy też będzie Cię dręczyło pytanie czy może jeszcze poczekać na coś nowszego i tak może być bez końca. Po prostu męska decyzja Osobiście myśle ze 88GT/GTS są bardzo dobrymi kartami i można śmiało je kupować. Powiedz jeszcze ile możesz na to przeznaczyć pieniędzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...