promieniowanie Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Zauwazylem dziwna rzecz, odkad zainstalowalem explorera 7, wszystko w jego oknie wyswietla mi sie w nienatywnej rozdzielczosci (mniejszej, przez co obraz nieostry), znaczy tylko zawartosc stron www bo pasek, obramowanie i menu explorera 7 jest normalne, mam monitor 1920x1200/24'', WTF? Dodam ze na co dzien uzywam firefoxa i problemu nie ma, to samo w explorerze starszym, tez wyswietla zawartosc stron normalnie, czyli natywnie w stos. do rozdz. monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Pewnie czcionki ClearType Ci się włączyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Probowalem bawic sie z cleartype i rzeczywiscie efekt jest takiego rozmazania. Gdy wlacze cleartype to mam ten efekt wszedzie, znaczy na pulpicie, we wszystkich przegladarkach i oknach xp, gdy jest wylaczony (czyli standardowo) problem rozmazania znika i zostaje tylko w oknie explorera 7 czyli stan sprzed. :blink: edit: Znalazłem rozwiązanie jakby się kto nad tym głowił to: narzędzia/opcje internetowe/zaawansowane ODZNACZAMY opcję "zawsze używaj technologii cleartype dla HTML" edit2: @lukasp właśnie edytowałem swój post w momencie jak napisałeś, ale dzięki Edytowane 6 Lutego 2008 przez promieniowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 W opcjach Interent Explolera wylacz CleraTYpe a nie w opcjach Windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 i taka porada ode mnie - nie uzywaj ie, zainstaluj opere albo firefoxa, a zobaczysz jak wyglada porzadna przegladarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 i taka porada ode mnie - nie uzywaj ie, zainstaluj opere albo firefoxa, a zobaczysz jak wyglada porzadna przegladarka Nie uzywam wlasciwie IE :) niemal jedynie firefoxa, ale dobrze miec druga przegladarke i stad chcialem zeby nawet IE chodzil jak sie nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...