jonathan Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Czy modernizowal ktos chlodzenie na swoim radeonie 9100??? Jezeli tak to napiszcie co tam pozmienialiscie (mile widziane fotki). O ile mogliscie zmienic czestotliwosc szyn pamieci i rdzenia. Ja posiadam karte na Hynixach 4ns i ciekawi mnie ile moge z tego wyciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paranoiq Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja do swojego radeonka dokleilem radiatorki na pamiec.. dwa od thermaltake'a z jednej strony, a dwa od pocietego radiatorka (bodajze od p2) z drugiej strony. ja mam samsungi (slabo troche) 4ns (znow slabo). z normalnego aktowania pamieci (230MHz) podkrecilem do 285MHz, czyli o 25MHz wiecej niz wynikaloby z czasu dostepu. Jesli chodzi o rdzen, to jeszcze nic nie robielm, ale bede sie przymierzal do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja do swojego radeonka dokleilem radiatorki na pamiec.. dwa od thermaltake'a z jednej strony, a dwa od pocietego radiatorka (bodajze od p2) z drugiej strony. ja mam samsungi (slabo troche) 4ns (znow slabo). z normalnego aktowania pamieci (230MHz) podkrecilem do 285MHz, czyli o 25MHz wiecej niz wynikaloby z czasu dostepu. Jesli chodzi o rdzen, to jeszcze nic nie robielm, ale bede sie przymierzal do tego. o kurdę na tyle Ci poszły bez zadnych artefaktów ? To ja tez musze zobaczyć jak mi sie uda podkręcic te pamiątki:) A możesz podac ile masz 3dmarków 2001? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paranoiq Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja do swojego radeonka dokleilem radiatorki na pamiec.. dwa od thermaltake'a z jednej strony, a dwa od pocietego radiatorka (bodajze od p2) z drugiej strony. ja mam samsungi (slabo troche) 4ns (znow slabo). z normalnego aktowania pamieci (230MHz) podkrecilem do 285MHz, czyli o 25MHz wiecej niz wynikaloby z czasu dostepu. Jesli chodzi o rdzen, to jeszcze nic nie robielm, ale bede sie przymierzal do tego. o kurdę na tyle Ci poszły bez zadnych artefaktów ? To ja tez musze zobaczyć jak mi sie uda podkręcic te pamiątki:) A możesz podac ile masz 3dmarków 2001? sorry,ale tam wczesniej zle odjalem.. :) nie pamietam dokladnie ile ustawialem,ale bylo to gdzies w okolicach 280-285... mowie ustawialem, poniewaz karta byla wadliwa. konkretniej, to co chwile robila zwisy w 3dsmarku i w grach, wiec oddalem ja na gwarancji (teraz czekam az beda mieli w sklepie nowa...pracuje na s3 virge... :oops: :cry: wiec wynik ktory podam jest mocno nieobiektywny(np.w low detali mniej fps niz w high detail...- 8200 a jak to bedzie wygladac gdy bede nowa mial..hm..na 10tys licze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Ja musze zalozyc radiatory na pamiatki. Zmienie wentyl na rdzeniu i jazda. Bez wiekszego krecenia karty bo tylko na 260/260 osiagnolem 10000. Zobaczymy ile wtedy pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 [OT]: paranoiq: MOŻE SIĘ JEDNAK NIE PODSZYWAJ POD INNYCH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Mi idzie jak w podpisie. Pamieci samsunga, bez radiatorkow. Karte kupilem jako x-power, ale to jest sapphire. Standardowo jest 250/230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 mi jak na razie pamiatki chodza na 260 bo powyzej strasznie sie grzeja jak zaloze w koncu radiatorki to na pewno bedzie wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Ja jak narazie z 250/250 dałem 285/263. Jak zapodaje wyżej pamięci no to już się obraz krzaczy :/ ale myśle że jak założe radiatorki to pojdzie wyzej. PS. Pamiątki to 4ns Hynixa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...