Skocz do zawartości
Sens

Komp Nie Startuje. Miga Dioda Monitora.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dzisiaj doszlo do mnie nowe chlodzenie- frezer 7pro. Po zmianie chlodzenia w kompie z sygnatury, komputer nie wstaje. Dioda moniotra miga, wiatraki sie kreca, diody na plycie glownej sie pala, nie widac zadnego spalenia, kondensatory tez sa ok, zabki na mobo od proca - ok.

Sam procesor nie nosi zadnych fizycznych sladow uszkodzenia.

Przy instalacji uzylem pasty AC silver5.

W celu naprawy xD wykonalem nastepujace czynnosci:

-Reset biosu

-Kompa od podstaw zlozylem na pajaka

-sprawdzilem czipset

itp i nic ;/

Grafa, dyski, ram, zasilacz, monitor- sa sprawne...

W zasadzie to wychodzi ze jest to wina proca lub mobo. Czy mozna temu zaradzic?

Dodam jeszcze ze nie mam jak sprawdzic co jest uszkodzone :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn zle sie wyrazilem grafe, dyski, ram, zasilacz sprawdzilem na kompie brata (am2)...

Grafe dociskalem, nawet wsadzilem karte pci i dalej nie wstaje...

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie ma zworki. Ma przycisk i juz to robiłem :(

EDIT:

Wyciagnolem kostki ramu i podlaczylem speaker obudowy no i plyta glowna piszczy co chyba oznacza ze padł procesor? Co wy na to?

Płyta głowna wydaje dłuuuuugi pisk po wyjeciu ramu, a dalej nic sie nie wyswietla :P

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn dziwna sprawa bo na poczatku problemu zamontowalem stare i tez nie chcial dzialac, ale godzine temu zainstalowalem ponownie stare chlodzeni i bylo ok. Nastepnie odrazu potem zamontowalem frezera i znowu jest ok?? ocb? czemu on wczeniej nie wstawal, a nagle wstal :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wiem, ze to byl problem pamieci bo sam je wyjolem aby sprawdzic czy mobo daje znaki zycia (w czasie trwania mojego problemu)

Naszczescie sytuacja opanowana :)

Dziekuje za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie ma zworki. Ma przycisk i juz to robiłem :(

EDIT:

Wyciagnolem kostki ramu i podlaczylem speaker obudowy no i plyta glowna piszczy co chyba oznacza ze padł procesor? Co wy na to?

Płyta głowna wydaje dłuuuuugi pisk po wyjeciu ramu, a dalej nic sie nie wyswietla :P

Dopisze to , zebys na przyszlosc nie mial wątpliwosci. Jesli speaker piszczy to znaczy, że procesor jest sprawny. Gdyby speaker milczal, moze to oznaczac ze cpu padl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi