Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam! Dzisiaj doszlo do mnie nowe chlodzenie- frezer 7pro. Po zmianie chlodzenia w kompie z sygnatury, komputer nie wstaje. Dioda moniotra miga, wiatraki sie kreca, diody na plycie glownej sie pala, nie widac zadnego spalenia, kondensatory tez sa ok, zabki na mobo od proca - ok. Sam procesor nie nosi zadnych fizycznych sladow uszkodzenia. Przy instalacji uzylem pasty AC silver5. W celu naprawy xD wykonalem nastepujace czynnosci: -Reset biosu -Kompa od podstaw zlozylem na pajaka -sprawdzilem czipset itp i nic ;/ Grafa, dyski, ram, zasilacz, monitor- sa sprawne... W zasadzie to wychodzi ze jest to wina proca lub mobo. Czy mozna temu zaradzic? Dodam jeszcze ze nie mam jak sprawdzic co jest uszkodzone :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 skoro nie masz jak sprawdzić co padło to skąd wiesz że grafa itp są sprawne ? Proponuje docisnąć dobrze grafe do portu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Tzn zle sie wyrazilem grafe, dyski, ram, zasilacz sprawdzilem na kompie brata (am2)... Grafe dociskalem, nawet wsadzilem karte pci i dalej nie wstaje... Edytowane 6 Lutego 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 To czyść bios i przekładaj pamięci, do różnych baniek. Jesteś pewien że dobrze wszystko podłączyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Bios juz resetowalem poprzez calkowite wyjecie baterii na kilka minut (kilkukrotnie). Pamiatki juz przekladalem. Wszystko dobrze podlaczylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 zrestartuj go zworka zrestartuj go zworka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) On nie ma zworki. Ma przycisk i juz to robiłem :( EDIT: Wyciagnolem kostki ramu i podlaczylem speaker obudowy no i plyta glowna piszczy co chyba oznacza ze padł procesor? Co wy na to? Płyta głowna wydaje dłuuuuugi pisk po wyjeciu ramu, a dalej nic sie nie wyswietla :P Edytowane 6 Lutego 2008 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 A jak wsadzisz stare chłodzenie to komp działa ?? Edit: mój 300 post ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Tzn dziwna sprawa bo na poczatku problemu zamontowalem stare i tez nie chcial dzialac, ale godzine temu zainstalowalem ponownie stare chlodzeni i bylo ok. Nastepnie odrazu potem zamontowalem frezera i znowu jest ok?? ocb? czemu on wczeniej nie wstawal, a nagle wstal :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 to ze ci piszaczal to byl wlasnie problem pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 No ja wiem, ze to byl problem pamieci bo sam je wyjolem aby sprawdzic czy mobo daje znaki zycia (w czasie trwania mojego problemu) Naszczescie sytuacja opanowana :) Dziekuje za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 On nie ma zworki. Ma przycisk i juz to robiłem :( EDIT: Wyciagnolem kostki ramu i podlaczylem speaker obudowy no i plyta glowna piszczy co chyba oznacza ze padł procesor? Co wy na to? Płyta głowna wydaje dłuuuuugi pisk po wyjeciu ramu, a dalej nic sie nie wyswietla :P Dopisze to , zebys na przyszlosc nie mial wątpliwosci. Jesli speaker piszczy to znaczy, że procesor jest sprawny. Gdyby speaker milczal, moze to oznaczac ze cpu padl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...