konrad91ck Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Witam. Wiem, że bykl tutaj podobny temat, aczkolwiek mojepytanie jest inne, niż postawione w tamtym temacie. Chciałbym podłączyć moją wieżę do komputera, ponieważ moje głośniki do komputera już się psują. Moja wieża to jakiś prosty model Clatronic, a w komputerze mam kartę dźwiękową Creative Sound Blaster PCI 128. Nie wiem jak podłączyć moją wieżę do PC, ponieważ nie posiada ona żadnych dodatkowych wyjść. Głośniki do niej podpięte są za pomocą zwykłych drucików, a nie jacków, czy innych wtyczek, co mnie dziwi. Tak wyglądają te wejścia na głośniki z tyłu wieży: http://img168.imageshack.us/img168/9649/wiepg8.jpg Tak więc, czy mogę podpiąc moją wieżę tak,a by dźwięk z komputera leciał z jej głośników? Podobno można tak zrobić zwykłym dwustronnym jackiem, bo mam w mojej wieży wyjście na słuchawki [zwykły jack 3.5 mm]? Słyszałem, że się tak da, aczkolwiek wydaje misię to dziwne, bo wydaje mi się bardziej, że gdybym w ten sposób spiął wieżę i PC, to wtedy mógłbym nagrywać w PC to, co jest aktualnie odtwarzane w wieży... a nie odtwarzać dźwięki z komputera za pomoca głośników wieży. Sorry za zawiłą treść posta :P Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Musisz poszukać w tej wieży WEJŚCIA audio jakiegoś, bo napewno nie podasz do niej sygnału przez wyjścia audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 kolega konrad91ck udaje chyba debila :P jak można przez wyjście na sluchawki doprowadzić dźwięk do wieży?? to chyba tylko chuck norri potrafi :) ale z twojego posta wywnioskowalem że nim nie jesteś bo masz ZAJEBIŚCIE MALE pojęcie o elektronice i o audio!! te według ciebie wejścia na głośniki to są WYJŚCIA owszem na głośniki. A co do połączenia PC z wieżą poszukaj chinczy z tyłu wieży (takie dwa wejścia z dziurką w środku okrągłe prawdopodobnie bialo lub żółto czerwone :P Kup kabel mini-jack 3,5mm na chincz do 10zł 10m kosztuje i będizesz mial dźwięk! POWODZENIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) "szarzy" ludzie nie rozróżniają wejść i wyjść.. dla nich wszystkie złącza które wystają z urządzenia to WYJSCIA - tak się zwykło mawiać... Dopiero jeśli dochodzi do tego zaznaczenie kierunku przepływu informacji to mówi się o wejściu i wyjściu. Jeśli nie masz wejscia AUX lub LINE IN na wieży to możesz zapomnieć - chyba że potrafisz dolutować kabelki w odpowiednie miejsce na płycie wzmacniacza żeby doprowadzić tam sygnał z kompa... :) Edytowane 6 Lutego 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebul4 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Jesli masz wieze ktora odtwarza kasety to mozna jeszcze w taki sposob podloczyc kompa . http://www.allegro.pl/item314661509_kaseta...ego_cd_mp3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...